Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Wie de schoen past …
    Rate this post

    Veel banen eisen bepaalde kledingvoorschriften. Denk maar onder andere aan het personeel in een ziekenhuis, stewardessen, chauffeurs of postbezorgers. Ieder heeft zijn of haar eigen ‘uniform’ en daar hoort natuurlijk ook passend schoeisel bij. En daarbij wordt niet altijd alleen naar functionaliteit gekeken. Het oog wil immers ook wat. Maar soms heeft dat verstrekkende gevolgen.

    Zo horen bijvoorbeeld (naald)hakken bij de standaard outfit van een stewardess of directiesecretaresse en datzelfde geldt voor de nette herenschoen met een dunne en harde zool voor de zakenman. Kleding maakt de man (en vrouw!) en de juiste schoen maakt het plaatje compleet.

    Klachten door ‘werkschoenen’
    ‘Je voeten kunnen daar op den duur echter behoorlijk onder te lijden hebben’, weet registerpodoloog Anja Mehagnoul als geen ander. ‘Zo krijgen vrouwen die dagelijks op hakken lopen vaak te maken met voorvoetklachten en teenstandafwijkingen, waarbij ook zenuwbeknellingen regelmatig voorkomen. Bij mannen die altijd nette herenschoenen dragen, komen regelmatig hielklachten voor. Stugge werkschoenen die bijvoorbeeld in de bouw gedragen worden, kunnen ook leiden tot klachten.’

    Pijn verlichten of wegnemen
    ‘Gelukkig kan ik met het maken van de juiste zolen de pijn verzachten of zelfs helemaal wegnemen’, stelt Anja gerust. ‘Door de pijnplekken vrij te leggen of de voet op de juiste manier te ondersteunen, kan ik al voor veel verlichting zorgen. Tijdens een uitgebreid onderzoek breng ik in kaart wat er aan de hand is. In veel gevallen is er sprake van een ontsteking of zenuwbeknelling door langdurige overbelasting. Met de juiste zolen, oefeningen en schoenen kan dat weer helemaal genezen. Wanneer je voor je werk toch hoge hakken moet dragen, kun je er in ieder geval voor zorgen dat je in je vrije tijd wél op de juiste schoenen loopt. Het kan ook zijn dat er al schade is ontstaan aan de vetkussentjes onder je voeten of dat er sprake is van slijtage. Dat kan ik natuurlijk niet herstellen, maar ik kan er wel voor zorgen dat de klachten flink verminderen waardoor je toch weer (redelijk) pijnvrij kunt lopen. Ik kan ook echo’s van voeten maken, zodat we heel goed in kaart kunnen brengen wat er precies aan de hand is. Bij het maken van steunzolen hou ik altijd rekening met de schoenkeuze, want de zolen moeten natuurlijk wel in de schoenen passen, en daarom is het belangrijk dat iedereen ook de eigen schoenen meeneemt, zodat ik daar rekening mee kan houden.’

    Bij Voetcorrect / Podozorg Beemster behandelt Anja Mehagnoul patiënten (van jong tot oud) met allerlei voet- en houdingsklachten. In de praktijk wordt op basis van uitgebreid onderzoek, metingen, loopanalyse, scans en echografie een diagnose gesteld. Je kunt er voor bijna elke voetklacht terecht, en er wordt een persoonlijke behandeling gestart toegespitst op jouw specifieke klacht.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply