Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zelfhulp bij kanker

  Wat is kanker precies? Als je dat weet, kun je het proces ook omdraaien. Het lichaam bestaat uit miljarden cellen. Deze cellen groeien en gaan dood, elke dag. Terwijl je dit leest, gaan er een miljoen cellen dood en ontstaan er nieuwe. Er is een intelligentie in je lichaam dat onwaarschijnlijk mooi functioneert. Dit proces heet apoptose: gecontroleerde celdood.

  Kanker is er als de cellen niet langer doodgaan. Ze groeien en vermenigvuldigen zich elke dag. Dus wat je moet weten, is wat er gebeurt als kankercellen ontstaan. Waarom zijn ze daar? En waarom gaan ze niet dood?

  Normale cellen gebruiken zuurstof voor de verbranding van suiker. Een kankercel fermenteert suiker zonder zuurstof. De reden dat dit gebeurt is het op grote schaal ontbreken van zuurstof in de omgeving van de cel. Dr. Otto Warburg heeft reeds in 1926 dit proces beschreven en daarmee de oorzaak van het ontstaan van kanker ontdekt. Bij verbranding ontstaan afvalstoffen en die zijn per definitie zuur. Dat moet afgevoerd worden. Eerst door de celwand heen naar de vloeistof tussen de cellen en daarna naar het bloed. Omgekeerd zorgt het bloed er voor, dat er zuurstof naar de cellen komt. Er is een natuurwet, die zegt, dat in een zure omgeving geen zuurstof aanwezig kan zijn. Hoe zuurder dus de omgeving van cellen, hoe minder zuurstof er kan zijn. En dat is de reden dat cellen overgaan tot fermentatie van suiker zonder zuurstof.

  Ook door langdurige stress, invloeden van buiten af zoals rook, of door verzurende voeding als kant en klare maaltijden ontstaat verzuring. We hebben dus, als je het proces snapt, zelf grote invloed op het ontstaan van kanker. Omgekeerd hebben we dus ook grote invloed op het oplossen van het ontstaan van een zure omgeving en het ontstaan van kanker. Omdat voeding de grootste invloed heeft op je hele lichaam is dat de snelste en meest effectieve methode om je lichaam te ontzuren. Verdiep je dus in de mogelijkheden die daar liggen. De tweede mogelijkheid is het onderkennen van de stress of van de trauma’s die hebben bijgedragen tot het verzuren van je lichaam. Er bestaan goede mogelijkheden om stress uit je leven te halen, door te onderkennen waardoor hij ontstond en daar maatregelen tegen te nemen, door bijvoorbeeld ander werk te zoeken.

  Op 27 oktober geven we een grote lezing, die al deze vlakken zal behandelen en we nodigen iedereen uit, die kanker heeft, in welk stadium ook, te komen luisteren naar oplossingen.

  Deze mogelijkheden en nog meer natuurlijke benaderingen heb ik beschreven in mijn boek ‘Laat je niet opvreten door kanker’. In het boek wordt diep ingegaan op alles wat bijdraagt aan het ontstaan en het ontzuren van je lichaam. Er staan oefeningen in om trauma’s te verwerken en er wordt diep ingegaan op voeding die een rol speelt in het ontstaan van kanker en die het proces kunnen omdraaien. Juiste voeding draagt bij aan een gezond immuunsysteem en als dat goed werkt, kan er geen kanker zijn. Omgekeerd, als je dus kanker hebt, is je immuunsysteem niet in orde.
  Op de foto boerenkool met pastinaak en schimmelkaas. Boerenkool heeft veel anti kanker eigenschappen.

  – Wim van der Meer

  Wim van der Meer is auteur, gepensioneerd elektroacupuncturist, gewichtsconsulent, orthomoleculair detoxconsulent en orthomoleculair voedingsadviseur. Bestel je toegangskaarten voor de lezing van 27 oktober op www.het-betere-eten.nl/category/lezing

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply