Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zet die stap om je kind verder te helpen

  Marvin is altjd al een gevoelig kind geweest. Hij huilde snel en was erg verlegen. Toen hij zeven jaar was, merkte ik een verandering in zijn gedrag. Hij sliep slecht en op school presteerde hij onvoldoende. Hij was erg onzeker over zijn eigen kunnen en dat beïnvloedde zijn leven steeds meer. Ik merkte hoe lastig hij het vond om alledaagse dingen te doen, zoals een speelafspraak met een vriendje maken of antwoord geven als de juf hem iets vroeg.

  We maakten een afspraak met een kindercoach en er was gelijk een leuke klik tussen haar en Marvin. Dit was best uitzonderlijk gezien zijn verlegenheid. Het mooie aan de coaching vond ik dat Rina de nadruk legt op wat de krachten van Marvin zijn. Ze werkten echt samen op een speelse manier door rollenspellen te doen, te knutselen en spelletjes te spelen.

  Na negen sessies hebben we de coaching afgerond. Inmiddels zijn we een half jaar verder en merken we duidelijk dat Marvin is opgebloeid. Hij is zekerder van zichzelf en minder verlegen. Hij durfde zelfs op een vechtsport te gaan en heeft daar wekelijks veel plezier in.

  – Emmy (41), moeder van Marvin (8)

  Je merkt aan je kind dat het niet lekker in zijn vel zit. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om je kind te helpen. Soms lijkt het een tijdje beter te gaan, waarna er weer een dipje komt. Het voelt niet goed en intuïtief weet je dat er iets moet gebeuren om je kind vooruit te helpen. Maar waarom is de drempel om hulp dan zo hoog?

  Veel ouders voelen zich onzeker als ze hun kind niet voldoende kunnen ondersteunen. Ze vragen zich af of ze de opvoeding wel goed doen en ze kampen met een gevoel van falen. Deze gevoelens zijn heel menselijk, maar meestal niet nodig. Als je kind niet lekker in zijn vel zit, hoeft dat niet altijd door jullie als ouders te komen. Er kunnen vele factoren van invloed zijn op het welzijn van je kind. Denk aan school, vriendjes, gezondheid en aanleg voor bijvoorbeeld piekeren of angst.

  Moedig en positief
  Als je zelf niet meer weet hoe je je kind het beste kunt helpen, schaam je dan niet om daar coaching voor te vragen. Dat is niet zwak, maar juist heel sterk. Je zet namelijk een stap om de situatie beter te maken en dat is moedig en positief! Samen met de kindercoach gaat jouw kind ontdekken wat er precies aan de hand is. Vervolgens gaan zij op een informele, speelse en ongedwongen manier aan de slag om het probleem om te zetten in handvatten waarmee je kind verder kan. Hierbij ligt de focus op de sterke kanten en de kracht van het kind. Vaak zijn tussen de vijf en tien sessies nodig om tot een gewenst eindresultaat te komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply