Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Zorg voor een goede start
    Rate this post

    Goede voeding is belangrijk. Zeker in de periode van je zwangerschap. Met een gezonde voeding zorg je niet alleen voor je eigen lijf, maar ook voor je ongeboren kindje. Jij hebt dus al invloed op de gezondheid van je kindje. Zorg dus voor een goede start!

    Evolutionair gezien, gaat de gezondheid van je kindje vanaf de eerste dag van je zwangerschap voor op jouw eigen gezondheid. Dat klinkt allemaal een beetje raar. Het is eigenlijk heel simpel: je lijf doet er op dat moment alles aan om ervoor te zorgen dat jouw kleine straks gezond op deze wereld komt. Dat gaat soms ten koste van je eigen voorraden aan vitamines, mineralen en andere belangrijke bouwstoffen.

    Zwangerschapsdementie
    Een voorbeeld hiervan zijn sommige omega-vetzuren. Deze vetzuren zijn onder andere nodig om de hersenen van je kleintje te ontwikkelen. Indien deze onvoldoende in je voeding aanwezig zijn, wordt je eigen voorraad aange­sproken. Resultaat hiervan: een goed brein voor je kindje, maar zwangerschapsdementie voor jou.

    Hoe doe je dat dan?
    Dit is slechts één voorbeeld van het belang van voeding tijdens de zwangerschap. Er kunnen er vele volgen. Kortom: voeding tijdens je zwangerschap is belangrijk. Om het voor jou nog iets gemakkelijker te maken, staan hiernaast een aantal praktische tips. Bij Melioro weten we hoe het is om zwanger te zijn, en om je optimaal te voeding tijdens je zwangerschap. Voor zowel jezelf als je kindje. Gun jij je kindje ook een goede start? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op melioro.nl/nieuwsbrief en krijg alle tips en ontwikkelingen.
    1. Eet voldoende groente en fruit
    In groente en fruit zitten veel vitamines en mineralen. Belangrijk voor jou en je kleintje dus. En nee, eet dan niet alleen fruit. Vooral ook groente is erg belangrijk.

    2. Luister naar je lichaam!
    Zeker tijdens de zwangerschap geeft je lijf heel goed je (voedings)behoeftes aan. Heb je veel trek in één bepaald product, ga dan eens na wat daarin zit. Misschien heb je wel een tekort van een voedingsstof.

    3. Pas op met (te) veel (rood) vlees
    Natuurlijk let je op de rauwe producten die je sowieso beter niet eet tijdens je zwangerschap. Vervang het vlees het liefste door vis. Pas natuurlijk wel op met voorverpakte vis!

    4. Heb je behoefte aan extra energie?
    Neem natuurlijk rust, maar ook je voeding kan onvoldoende energie bevatten. Laat je voeding daarom eens analyseren door een orthomoleculair diëtist. Hij of zij kijkt namelijk naar jouw optimale voedingsstatus.

    5. Foliumzuur en andere B-vitamines
    Voor de zwangerschap en in de eerste 12 weken van je zwangerschap wordt foliumzuur geadviseerd. Foliumzuur werkt echter samen met andere B-vitamines, zoals B6 en B12. Neem deze dus ook voldoende.

    6. De beste kwaliteit
    We hebben het net over B-vitamines gehad. Kies hiervoor een supplement van een goede (liefst uitstekende) kwaliteit. Het is namelijk niet zo dat alle supplementen die je extra neemt, ook opgenomen kunnen worden. Maatwerk is hierin van belang. Heb je hierover vragen? Mail me dan op judith@melioro.nl.

    7. Goede vriendjes
    Zorg ervoor dat je darmflora gezond blijft. Dit is niet alleen voor jouzelf belangrijk, maar zeker ook voor je kindje. Het krijgt namelijk jouw flora mee, tijdens een vaginale geboorte. Dit betekent niet dat je nu aan de probiotica moet. Denk eens aan het eten van wortelen, winterpeen, pastinaak, rettich en zoete aardappel. Dit is de natuurlijke voedingsbron voor jouw darmflora.

    8. Zorg voor jezelf!
    Laat jezelf eens verwennen. Je kunt hiervoor terecht bij huidtherapie Zuid Kennemerland voor een lekkere huidbehandeling. Meer zin in een zwangerschaps­massage? Kom dan eens naar Diana van Mama & Baby Haarlem. Beide zijn aanwezig in ZOED Wilhelminapark.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply