Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Zwanger en gezonde voeding: hoezo?
    Rate this post

    Dat je vooral zelf met de gebakken peren zit als je te veel aankomt in de zwangerschap, is algemeen bekend. Een abonnement op de sportschool en gezond eten kunnen best een uitdaging zijn als je net moeder bent geworden. Het leven van een verse moeder is turbulent en vooral druk te noemen. Dus blijven er vaak wat extra kilootjes hangen.

    Maar wist je dat gezonde voeding eigenlijk nog veel belangrijker voor je ongeboren kind is? De stoffen die jij binnenkrijgt, gaan linea recta via de navelstreng naar dat piepkleine groeiende wezentje in je baarmoeder. Elk celletje dat zich deelt, krijgt jouw voeding als basis mee. Zelfs vóór de zwangerschap gezond eten is super­belangrijk voor een gezond huisje voor je toekomstige baby. Je baarmoeder, je vitamine- en mineralenhuishouding zijn essentieel voor een gezonde basis om de bevruchte eicel in te laten nestelen. Hoe beter het milieu waar de bevruchte eicel in terechtkomt, hoe gezonder je kindje.

    Minicelletjes
    Als de baby geboren is, kiezen veel ouders voor borstvoeding, omdat het de gezondste voeding is. Daarna worden met zorg de hapjes uitgekozen voor je kleintje, omdat je je superverantwoordelijk voelt voor de gezondheid van je kind. Maar oeps, die begon dus al in de buik! In de baarmoeder wordt in elk minicelletje beschreven wat het in het latere leven moet doen. Hoe gezonder jij eet, hoe gezonder al die minicelletjes worden. Niet alleen in het jonge leven van je kind, maar ook later. Zo heeft het dus veel effect als zwangeren met overgewicht in de zwangerschap gezonder gaan eten. Het DNA van hun kind wordt dan gewoon ‘herschreven’. Andersom geldt dus ook. Als een zwangere ongezond eet, wordt het DNA ongezond beschreven en heeft het kind een aanzienlijker grotere kans om later overgewicht te krijgen.

    Smaakpapillen
    Nóg een leuk bijkomend voordeel van gezonde voeding is, dat baby’s al die heerlijke verschillende smaakjes in het vruchtwater al proeven. Hun smaakpapillen worden voorbereid, zodat ze later vaak gemakkelijkere eters zijn. Dit gaat na de geboorte ook nog door. De moedermelk smaakt namelijk ook naar wat de moeder eet. Dat kun je grappig genoeg ook zien aan de kleur van moedermelk: van groen als mama spinazie heeft gegeten naar oranje van worteltjes tot roze van bietjes.

    Dus laat die repen chocola, die zakken chips en die flessen frisdrank vooral in de zwangerschap even staan. Zoek op internet naar gezonde maar vooral lekkere recepten, waar jij blij van wordt! Het is niet alleen gezonder voor jezelf, maar vooral voor het hele leven van je prachtige toekomstige baby!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply