Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Luister naar je lichaam
    Rate this post

    Door ingrijpende gebeurtenissen, zoals het krijgen van kanker, gaat je lichaam zich van nature verdedigen om te overleven. Het bouwt een soort natuurlijk afweermechanisme op om te kunnen omgaan met de pijn van de operatie, de chemo, bestraling, het verdriet, de angst, de stress en spanning, de verschillende onderzoeken die je moet ondergaan. Sommige mensen ervaren in die periode dat hun lichaam een instrument is geworden. Maar ook dat ze door hun lichaam in de steek zijn gelaten.

    Als de ingrijpende gebeurtenissen voorbij zijn, is het niet vanzelfsprekend dat het lichaam automatisch zijn verdedigingsmechanismen loslaat. Je lichaam is soms ingrijpend veranderd. Je hebt nog last van de bijwerkingen van de bestraling of chemo. Je hebt tijd nodig om te helen. Haptotherapie kan je helpen je bewust te worden van je verdedigingsmechanismen. Door je te laten voelen waar in je lijf je de spanning hebt opgeslagen, hoe je op deze ­spanning reageert en hoe je hier mee kunt omgaan. Door op een liefdevolle en respectvolle manier aan te raken, kan dit weer ruimte geven voor de opgeslagen boosheid, angst, verdriet en pijn en kan dit bespreekbaar worden.

    Werkwijze
    Haptotherapie bestaat uit gesprek, aanraken en lichaamsgerichte oefeningen. Deze begeleidingswijze helpt je weer luisteren naar en accepteren van je geteisterde lichaam en je bewust te worden van jouw specifieke manier van omgaan met je gevoelens. Haptotherapie geeft inzicht in je patronen die je hebt ontwikkeld in het omgaan met je ziekte. Het helpt je zoeken naar een betere balans in je manier van leven. Zo kun je gevoelens die je hebt weggestopt leren herkennen en opnieuw een plek te geven. De essentie van haptotherapie is bevestiging. Het gezien worden. Om jou en om wie je bent, met al je goede en negatieve eigenschappen, te bevestigen.

    Wil je ook een keer ervaren wat haptotherapie voor jouw kan betekenen? Kijk dan op www.haptotherapie-arnhem.com en maak telefonisch een afspraak met Wout Elzinga.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply