3.5/4 - (2 stemmen)
 • Afvallen met een virtuele maagband
  3.5/4 - (2 stemmen)

  Veel vrouwen kunnen erover meepraten: het eeuwige gevecht tegen overtollige kilo’s. Als alle diëten niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, lijkt er soms maar één oplossing mogelijk: een maagband. Maar ja, een maagband laten plaatsen is nogal een ingreep, waar bovendien behoorlijk wat risico’s aan kleven.

  ‘Dit eeuwige afvallen en aankomen is het bekende jojo-effect’, weet Anneke Dusseljee uit eigen ervaring. ‘En het gevolg is dat je een lichaam hebt dat niet meer bij je past en waar je niet blij mee bent.’ Als hypnotherapeute helpt zij veel cliënten aan een virtuele maagband, een relatief nieuwe procedure binnen de hypnotherapie, die ontwikkeld is als een veilig en succesvol alternatief voor een chirurgische maagbandoperatie, maar dan zonder pijn, ongemak, kans op complicaties, een litteken en ziekteverzuim.

  Diepe ontspanning
  ‘Veel mensen kennen hypnose van een tv-programma waarin ze mensen allerlei rare opdrachten hebben zien uitvoeren. Daardoor rust er een zeker taboe op en dat is heel jammer. Hypnose is in feite niets anders dan een diepe focus, een geconcentreerde ontspannenheid die je in je dagelijks leven ook regelmatig ervaart als je als het ware in trance dingen doet, bijvoorbeeld als je heel geconcentreerd ergens mee bezig bent en nauwelijks merkt wat er om je heen gebeurt. Hypnose is gewoon een mooie manier om met het onderbewuste te werken. Jij blijft zelf de controle behouden, je weet precies wat er gebeurt tijdens de sessie en je komt er altijd weer uit!’

  Duurzaam resultaat
  ‘Door het plaatsen van de virtuele maagband, dat onder hypnose plaatsvindt, ervaar je echt een voldaan gevoel, je focus is van het eten af. Je beeld verandert. Over het algemeen zijn vijf sessies voldoende om tot een duurzaam resultaat te komen. Je krijgt van mij een aantal regels mee en een MP3 die je dagelijks een aantal keer af moet luisteren. Je mag in principe alles eten, maar ik maak je er wel van bewust dat je respect moet hebben voor je lichaam en het moet voeden in plaats van volstoppen met chocola en suiker.’

  Onderliggende emoties
  ‘Tijdens de hypnose kan ik met je onderbewuste communiceren en daardoor onderliggende emoties opruimen. Dat is ook een belangrijk onderdeel van de behandelingen na het plaatsen van de virtuele maagband, want als je daar niet mee aan de gang gaat, laat je echt iets liggen. Mijn cliënten vallen niet alleen af, ze worden ook positiever, komen meer in hun kracht. Dat is zo mooi om te zien, daar word ik elke keer weer blij van.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Corrie van Eijk op juli 1, 2018, 10:25 am

  Behandelt u ook incontinentie?

  Beantwoorden →
 • Geplaatst door Yvonne Wassenaar op maart 25, 2017, 12:29 pm

  Maar als je te weinig eet en je lichaam al niet vol stopt met suikers en chocola? En je valt toch niet af. Helpt het dan ook?

  Beantwoorden →
  • Geplaatst door Anjo Zilstra op maart 26, 2018, 3:09 pm
   in reactie op Yvonne Wassenaar

   Afvallen met virtuele maagband, kost dat echt ruim €600,- ?, ik snap dat eigenlijk wel. Maar helaas kan ik me dat niet veroorloven. En eventueel op afbetaling, daar begin ik niet aan. Jammer.

   Beantwoorden →
 • Geplaatst door Monique op maart 8, 2017, 4:26 am

  Ik had dit zo graag gewild, maar ik heb een intake gehad in Eindhoven, en komt op ruim 600€ omdat er eerst naar de kern van mij probleem word gegaan, waarom ik vaak eet enz.
  Ik kan niet zomaar ineens 645€ missen, en je krijgt niet eens garantie….wat ik wel begrijp dat dat niet kan, maar het is nogal een duur risico.

  Beantwoorden →