Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Het roer moest écht om!
    Rate this post

    Het was de zomer van 2010 toen mijn zus tegen mij zei: ‘Gerda, ik maak met zorgen om jou! Ben jij straks nummer 4 in de familie die suikerziekte krijgt?’ Dat bracht me aan het denken. Je moet weten: ik ben maar 1,62 m en woog toen 92 kg, dus ik was een echt klein propje. Ik voelde me vaak onzeker en had weinig zelfvertrouwen. Het roer moest écht om!

    Ik had in het voorjaar gehoord van een methode om af te slanken door middel van shakes en dergelijke en dat in combinatie met begeleiding, en dat leek me wel wat. Sceptisch als ik was, want ik had natuurlijk net zoals zovelen al van alles geprobeerd, heb ik een afspraak gemaakt bij een coach van Straight away. Ik was vastbesloten om het deze keer wel te laten slagen, want dat wat mijn zus tegen me had gezegd, was goed binnengekomen.

    Ik deed wat ik moest doen, was erg streng voor mezelf en sloeg alles af wat niet toegestaan was. Zo bleef ik goed in mijn vetverbranding, wat er ook weer voor zorgde dat ik geen trek kreeg in zoetigheid, en ik was afgekickt van de suikers, wat resulteerde in een gewichtsafname van 25 kilo in 5 maanden. Ik ben toen begonnen aan de stabilisatiefase en had mezelf beloofd nooit weer dik te worden. Dit was de nieuwe ‘ik’. En zo zou het blijven!

    Waarom vertel ik dit? Ik hoop mensen te kunnen inspireren om ook die knop om te zetten om hun levensstijl te gaan veranderen en een gezond gewicht te gaan behalen. Wat ik ook wil vertellen is dat ik in de praktijk vaak al zie wie bij mij komt om kilo’s kwijt te raken en wie komt om deze keer echt zijn / haar levensstijl te veranderen, ook na het dieet.

    Veranderen is de sleutel tot een blijvend resultaat. Want als je na je dieet weer gaat doen wat je deed, dan krijg je ook weer wat je had, namelijk wéér overgewicht en wéér die teleurstelling van ‘zie je wel, ik kan het niet’.

    Heel vaak heb in mijn praktijk er met mijn cliënten erover wat te doen bij die valkuilen, maar ook hoe het voelt als je wél sterk bent geweest door dat wat je aangeboden werd af te wijzen! Want dan ben je namelijk heel trots op jezelf en blij, wat tegenover schuldgevoel en soms schaamte staat als je toch weer wat gegeten hebt wat je beter niet kon doen als je wilt afvallen.

    Gezonde voeding en wat doet dat met jouw lichaam is toch wel de rode draad in mijn wekelijkse gesprekken die ik heb met mijn cliënten. Wat zijn jouw valkuilen en hoe ga je hier het beste mee om? Wat ga je kopen in de supermarkt en wat vooral niet? Kennis is hierbij van groot belang: weet wat je eet! Ik probeer natuurlijk om mensen er bewust van te laten worden. Meestal lukt dat, maar soms krijg ik ook ‘niet thuis’, en dat mag, want uiteindelijk kan ik niet bepalen wanneer iemand toe is aan een verandering van levensstijl.

    Maar wat word ik blij van diegenen die het wel willen; diegenen die bereid zijn om ervoor te gaan en te knokken voor wat ze waard zijn, om te leren dat het ook anders kan. Ik help je er graag bij. Bel me eens vrijblijvend; advies is gratis tenslotte!
    – Groeten Gerda

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply