Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Laat je energie weer vrij stromen
    Rate this post

    Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is het noodzakelijk voor een goede gezondheid en vitaliteit van lichaam en geest dat de levensenergie (Qi) vrijelijk kan stromen door de energiebanen (meridianen) van ons lichaam.

    De stroming van Qi in je lichaam kan stagneren door uitwendige en inwendige storende invloeden. Kou is bijvoorbeeld zo’n ziekmakende factor die van buitenaf binnendringt als je niet warm genoeg gekleed bent voor de weersomstandigheden.Acupressuur en massage kunnen hier hulp bieden doordat ze onder andere je immuunsysteem versterken. Inwendige factoren hangen meestal samen met emoties die door het denken worden vastgehouden en herhaald, waardoor ze blokkades in de energiestromen van het lichaam veroorzaken. Ook oude traumatische gebeurtenissen, met name die in de eerste levensjaren zijn opgedaan, worden vaak op een diep onbewust niveau opgeslagen in je lichaamscellen en kunnen de doorstroming van Qi belemmeren.
    Deze blokkades kunnen door massage en acupressuur meer in het bewustzijn worden gebracht en opgelost worden. Tijdens een acupressuurbehandeling oefen ik met vingers en handen zachte tot stevige druk uit op acu-punten die op de energiebanen zijn gelegen. Deze worden geselecteerd aan de hand van je klachten en ook hun drukgevoeligheid. Zij staan in verbinding met organen en functies elders en dieper in je lichaam en stimuleren de vloeiende doorstroming van Qi door je hele lijf. Hierdoor worden gezondheid en vitaliteit hersteld.In mijn praktijk combineer ik acupressuur met klassieke Zweedse massage, waardoor een zeer diepe ontspanning bereikt kan worden. Mede hierdoor kan gestagneerde energie vrijkomen en kan de Qi weer onbelemmerd door het lichaam stromen. Behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed via een aanvullende verzekering.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply