Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Feiten en fabels over laserontharing
    Rate this post

    Er schuilt nog veel onduidelijkheid omtrent het laser ontharen. Er worden veel dingen gezegd en beweerd zoals: het kan niet op een donkere huid, het kan niet op blonde haartjes, het doet pijn, noem maar op. Er zijn zoveel ontwikkelingen geweest de afgelopen jaren dat wij het nodig vinden om iets meer opheldering te creëren rond dit onderwerp. Wat is er nu waar en wat is echt een fabel? Let’s go!

    Het kan niet op alle huidtypes – FABEL
    Bij Change Laserclinic kunnen wij alle huidtypes behandelen. Ja, je leest het goed, écht alle (huidtype 1 tot en met 6). Doordat wij gebruik maken van twee verschillende lasers en deze met elkaar combineren, kunnen wij echt elk type huid veilig behandelen. Het kan zijn dat je een extra behandeling nodig hebt, maar dit is echt per persoon verschillend en kunnen wij tijdens een gratis intake met je bespreken.

    Met rode of blonde haartjes kun je niet gelaserd worden – FABEL
    Vroeger was het inderdaad zo dat blonde haartjes erg moeilijk herkenbaar waren voor de laser. Dit komt door het gebrek aan pigment in de haartjes. Technologieën zijn nu zo ontwikkeld dat wij ook deze kleuren kunnen behandelen. Ook hier kunnen wij dit weer mogelijk maken door onze verschillende lasertechnologieën.

    Het is onbetaalbaar – FABEL
    Dit is iets waar heel veel onduidelijkheid over is. Het is niet onbetaalbaar, integendeel zelfs. Je lasert je oksels al voor 20 euro per -behandeling. Goede scheermesjes zitten ook rond deze prijs (maar blijf je levenslang kopen) en je oksels laten waxen is tegenwoordig ook rond de 20 euro (18,95 bij andere waxing salons). En het voordeel van laseren is dat dit pijnloos is, je geen last krijgt van ingegroeide haartjes en irritaties en het blijvend is, dus die keuze is gemakkelijk gemaakt. Daarnaast is Change Laserclinic aangesloten bij de NVH en het Kwaliteitsregister voor Paramediciwaardoor behandelingen gedeclareerd kunnen worden bij je ziektekostenverzekering.

    Het doet pijn – FABEL
    Nog steeds denkt men dat het erg pijnlijk is. Dit is het dus helemaal niet. Integendeel zelfs, de behandeling is vrijwel pijnloos. Wat je wellicht zou kunnen voelen is soms een kleine tinteling maar pijn kun je dit niet noemen. Doordat wij behandelen met 2 verschillende laser technieken: de Soprano Laser en de GentleLASE. Weten wij het pijnloos te maken. Daarom bieden wij hier speciale pakketten voor aan. Je start het laseren met de Soprano Laser. Hiermee worden de eerste behandelingen gedaan, de laatste behandelingen voor de overgebleven haren laseren wij met de GentleLASE. Ben je nu toch nieuwsgierig? Je kunt bij ons een gratis proefbehandeling inplannen om het gevoel te ervaren.

    Na elke behandeling gelijk resultaat – FEIT
    Dit klopt! Na elke behandeling zijn er haarzakjes vernietig en hoef je een aantal dagen/weken niet te scheren. Na elke behandeling plannen wij je meteen in voor een nieuwe afspraak voor over acht weken. Je haargroeicyclus duurt zes tot acht weken voor het nieuwe haarlaagje weer omhoog komt. Na deze periode van acht weken zijn de haartjes weer vatbaar om gelaserd te worden. Er zitten ook altijd slapende haarzakjes bij die eerder nog niet actief waren. Dus over de periode dat je wordt behandeld (anderhalf jaar) worden alle haarzakjes vernietigd. Wel raden wij aan een keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen omdat er altijd slapende haarzakjes actief kunnen worden door je hormoonhuishouding. Maar de haarzakjes die zijn behandeld en vernietigd, zijn ook definitief weg en zullen nooit meer terugkomen. Je hebt gemiddeld acht tot tien behandelingen nodig.

    Het is voor alle leeftijden – FEIT
    Laseren kan op elke leeftijd. Het beste is om te beginnen wanneer je bent uitgegroeid, omdat de hormonen dan stabiel zijn. Daarnaast is het wel weer verstandig om al te beginnen voordat je grijs wordt. Grijze haren bevatten geen pigment waardoor je iets meer behandelingen nodig zou kunnen hebben. En het is definitief, dus waarom zou je laat beginnen? Invest in yourself!

    Het kan door hormonen terug komen – FABEL
    De haarzakjes die wij hebben vernietigd, zullen nooit terugkomen. Dit is echt permanent. Wel is het zo dat je hormoonhuishouding door bijvoorbeeld zwangerschap of de overgang kan veranderen en dat slapende haarzakjes die wij nooit hebben behandeld geactiveerd worden. Maar dit zal nooit zo veel zijn als dat je voorheen had en dit is simpelweg met de jaarlijkse onderhoudsbehandeling weg te laseren. Met een à twee behandelingen ben je weer helemaal haarvrij.

    Je mag niet scheren – FABEL
    Het is juist zo dat je moet scheren. De dag ervoor scheren is een must zodat de laserstraal rechtstreeks het haarzakje kan bereiken. Wanneer het haartje te lang is gaat de warmte verloren in het haartje dat uitsteekt. Wel is het ontzettend belangrijk dat het haarzakje intact is. Dus het is verstandig niet te epileren, waxen en/of ontharing crème te gebruiken tijdens en voor de behandelingen. Maar scheren mag gewoon tussen de behandelingen door, graag zelfs!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply