Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Lymfoedeem te lijf
    Rate this post

    Veel vrouwen kampen na de behandeling van borstkanker met lymfoedeem. Klachten kunnen direct na de operatie ontstaan, na enkele maanden, maar ook jaren na behandeling. Bovendien gaan klachten vaak niet vanzelf over en verergeren deze zonder behandeling. Oedeemtherapie in combinatie met een goede compressie bh zorgen ervoor dat uw lymfoedeem vermindert. Bij KMI Mammacare en KMI Huidtherapie stellen we een persoonlijk behandelplan op en weten we precies hoe uw klachten te verlichten.

    Pijn, oedeem of zwaar gevoel
    Oedeem na de behandeling van borstkanker (secundair lymfoedeem) kan ontstaan in de arm, flank of borstgebied. In het dagelijks leven kunt u er veel hinder van ondervinden. Bijvoorbeeld steken in het gebied, vermoeidheid, een zwaar gevoel en pijn. Herkent u dit? Wacht dan niet, want lymfoedeem gaat niet vanzelf over!

    Totaalbeeld in ogenschouw nemen
    Bij KMI weten we precies wat borstkanker voor een vrouw betekent. Niet voor niets is KMI al jarenlang hét oncologisch nazorgcentrum in de regio Utrecht. We bieden daarbij holistische zorg: we kijken niet alleen naar de zorgvraag, maar juist ook naar de mens achter die vraag!

    Behandeling lymfoedeem door huidtherapeut
    Heeft u lymfoedeem? Maak dan vandaag nog een afspraak bij een huidtherapeut. Weet dat KMI (met vestigingen in IJsselstein en Nieuwegein) beschikt over 3 gediplomeerde huidtherapeuten, dus er is altijd voldoende kennis en ervaring aanwezig. De huidtherapeut behandelt het lymfoedeem met manuele lymfedrainage in combinatie met vacuümtherapie. Zo wordt het oedeem afgevoerd naar goed werkende lymfeklieren in het lichaam. Ook verhard weefsel (bijvoorbeeld littekenweefsel) kan zo soepeler worden

    Behandeling lymfoedeem met compressie bh
    Naast oedeemtherapie is een goede compressie-bh van toegevoegde waarde. Deze bh’s zijn dusdanig vormgegeven dat ze een licht masserend effect geven, waardoor de vochtafvoer gestimuleerd wordt. Door het dragen van deze bh blijft het resultaat door de behandeling van een huidtherapeut behouden.

    Meer weten? Bel 030-6032971 voor een gratis intakegesprek met één van onze gediplomeerde huidtherapeuten. Zodat u snel van uw klachten verlost bent.

    Wat kunt u zelf doen bij lymfoedeem?
    Zo helpt u zelf mee aan het verminderen van lymfoedeem:
    – blijf bewegen
    – drink voldoende
    – let op uw gewicht
    – verzorg uw huid goed
    – voorkom wondjes
    – draag soepele en niet-knellende kleding
    – doe de opgegeven oefeningen thuis

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply