Rate this post
 • Acupunctuur naast ­chemotherapie en radiotherapie
  Rate this post

  Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunde die steeds meer bekendheid geniet binnen Nederland als aanvulling op of naast de westerse geneeswijze. Het kan op veel punten worden ingezet; zo ook bij borstkanker en kanker in het algemeen.

  Acupunctuur is gebaseerd op het vrij stromen van levensenergie (Qi) door het lichaam via meridianen. Meridianen vormen een netwerk vergelijkbaar met het zenuwstelsel, bloed- en lymfevaten. Door de meridianen stroomt je Qi die zo al je cellen, weefsels en organen bereikt.
  Op de meridianen bevinden zich op vaste locaties zones: acupunctuurpunten. De acupuncturist zal met dunne naaldjes op deze zones prikken. De acupunctuurpunten hebben allemaal een specifieke werking, en zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan om zichzelf te genezen. Daarmee is de kans van slagen van de westerse behandeling vergroot.
  Veel voorkomende klachten die door de ­behandelingen tegen borstkanker ontstaan, zijn bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, vermoeidheid, een verminderde eetlust en diarree, maar ook psychische klachten als somberheid en angst. Met acupunctuur zullen de klachten ­verminderen of gaan die zelfs helemaal weg.
  Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemotherapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je in een betere conditie de therapieën kunt ondergaan.
  Na een operatie kunnen littekens soms klachten veroorzaken of slecht genezen. Het geeft altijd een blokkade in de stroom van de energie. Acupunctuur helpt bij pijn en ontstekingen het litteken sneller te genezen.
  Diana Belfor: ‘Al 21 jaar ben ik werkzaam als acupuncturiste. Regelmatig zie ik patiënten die helaas de diagnose ‘kanker’ hebben gekregen. Uit ervaring kan ik zeggen dat acupunctuur, als aanvulling op westerse geneeswijzen, helpt bij herstel.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply