Rate this post
 • Beter functioneren met meer zelfvertrouwen
  Rate this post

  Kinderen moeten veel en staan bloot aan allerlei prikkels: huiswerk maken, social media, sporten… Ze hebben het druk en zijn snel afgeleid. Als een kind dan ‘vreemd’ of ‘afwijkend’ gedrag laat zien, wordt er vaak een stempel op geplakt: ‘hooggevoelig’, ‘ADHD’ en dergelijke. Nu ben ik zelf niet zo van de stempels, maar ben ik meer geïnteresseerd in het aanpakken van de onderliggende problemen.

  Met NEI (Neuro Emotionele Integratie) kan ik contact maken met het onderbewustzijn van je kind. Dat onderbewuste weet immers precies wat jouw kind nodig heeft om beter te functioneren. Met NEI kijk ik dus naar het gedrag van het kind en waar dat vandaan komt. Belangrijk is het antwoord op de vraag ‘wat wil je kind zeggen met dit gedrag?’. Met NEI kan ik onverwerkte emoties opsporen en helpen om deze los te laten.
  Met Mindfulness leert je kind om te gaan met vervelende gevoelens en stress. Als het kind weet dat het een keuze heeft in het op een bepaalde manier reageren op iets, dan geeft dit rust. Ook yoga heeft een positieve invloed, namelijk op de ontwikkeling van het kind rond het bewegen, de houding, de concentratie en de ademhaling. Yoga is bovendien prima geschikt voor kinderen die moeite hebben om zich te concentreren, die ‘s avonds moeilijk in slaap vallen en die hoogsensitief of hoogbegaafd zijn.

  Door het werken met deze verschillende methoden kan je kind (weer) rust en balans krijgen en prikkels gemakkelijker verwerken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply