Rate this post
 • Bewustwording en balans
  Rate this post

  Afvallen is zo gemakkelijk nog niet. De één zegt ‘Dit is goed voor je’, de ander zegt ‘Dat moet je juist niet doen’. Zelfs ik als diëtist zie door de bomen het bos soms niet meer. Er zijn gewoonweg te veel mensen met een andere mening. Daarom zeg ik altijd: ‘Doe wat bij jou past; wat bij jouw leefstijl en bij jouw smaak past.’

  Ons lichaam is een goed geoliede machine. Ongelofelijk wat het allemaal kan! Maar er moet natuurlijk wel de juiste brandstof in gegooid worden. En stiekem weten we best wel wat ­beter voor ons is en wat we eigenlijk beter kunnen laten staan. Dit betekent niet dat je bepaalde dingen nooit meer mag eten, maar ‘bewustwording’ en ‘balans’ zijn hier de sleutelwoorden! Bewust worden van wat je in je mond stopt en balans houden in goede en minder goede voeding.

  Foodblog
  Omdat ik zelf ook dol ben op eten, ben ik, naast mijn diëtistenpraktijk, een foodblog begonnen. Ik ben gek op koken en vind het heel leuk om mijn recepten te delen met iedereen. Mijn blog heet Food & So Much More! (www.fooden­somuchmore.nl). De naam zegt het al: het gaat over voeding, maar ook over zoveel meer. Soms gaat het over kinderen (ik heb er twee rond­lopen hier), ik geef tips over uitgaan en reizen, en ik geef leefstijltips vanuit mijn vak als diëtist of vanuit mijn eigen ervaring.
  Maar voornamelijk deel ik recepten, en hier hou ik de twee sleutelwoorden in ­gedachten: ‘bewustwording’ en ‘balans’. Het aantal ­kilocalorieën wordt vermeld bij de recepten, zodat je je bewust bent van de hoeveelheid die je binnenkrijgt. Behalve bij de ‘Dump the rules blogs’: dat zijn recepten die puur en alleen voor de ziel zijn gemaakt. Heerlijk om af en toe even die regels te dumpen en iets te eten alleen maar omdat je het lekker vindt!

  Afspraak
  Vind je het lastig deze balans te vinden, of weet je nog niet goed wat nu de juiste voeding is voor jou? Maak dan eens een afspraak bij mij in de praktijk. Ik kijk altijd naar wat het beste bij je past. Geen crashdieet, maar een gezonde leefstijl. En voor de lekkerste, gemakkelijke, gezonde (en heel soms een ietsje minder gezonde) recepten bezoek je mijn foodblog Food & So Much More!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply