Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blij naar school?
  Rate this post

  De eerste keer dat je je kind naar school brengt, is spannend voor jullie allebei. Voor jou, omdat je niet weet hoe je kind het zal hebben. Voor je kind, omdat het in een nieuwe omgeving komt die het nog niet kent. Wanneer je kind in een hogere klas nog steeds met pijn in de buik naar school gaat, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

  Als je kind school niet leuk vind, is het belangrijk om erachter te komen waarom dat zo is. Zo kunnen kinderen met leerproblemen erg veel spanning ervaren in de klas. Ze kunnen zich schamen en op die manier de aansluiting met de rest van de groep verliezen. Ook kan er sprake zijn van pesterijen als reactie op de leerproblemen. Wanneer deze zaken opstapelen, kan dit je kind alleen maar meer gaan dwarszitten.

  In gesprek met onderbewuste
  Natuurlijk kun je met je kind thuis gaan oefenen met opdrachten. Maar praktische oplossingen zijn niet de enige manier om dit probleem aan te vliegen. Hypnose biedt de mogelijkheid om in het gesprek te gaan met het onderbewuste van het kind, zodat de angel uit een probleem of spanningsklacht kan worden gehaald. Hierbij wordt er nagegaan waar een probleem nu eigenlijk is ontstaan, welke klachten er precies zijn en hoe een behandelingstraject eruit zal zien. Zo kan het voorkomen dat na één behandeling het probleem al voldoende is afgenomen.

  Voor wie geschikt?
  Juist bij kinderen is hypnose doorgaans erg succesvol. Denk daarbij niet aan hypnose zoals dat wel te zien is op tv, waarbij mensen veranderen in willoze wezens die rare fratsen uithalen. Hypnotherapie is een manier om spelenderwijs te werken aan de problemen waar het kind tegenaan loopt. De therapie maakt hierbij gebruik van verbeeldingsoefeningen, wat heel goed aansluit bij de belevingswereld van het kind, want kinderen gebruiken dagelijks hun fantasie en verbeeldingskracht. En doordat ze zo geoefend zijn in het zich overgeven aan een verhaal, kunnen ze zich tijdens de therapie gemakkelijk concentreren, wat de effectiviteit van een behandeling vergroot.

  Belangrijke rol
  Maar niet alleen leerproblemen kunnen spanningen veroorzaken. Er zijn allerlei problemen waar kinderen spanningen door ervaren, zoals:

  – pesterijen
  – gebrek aan zelfvertrouwen
  – faalangst
  – eetproblemen (te veel of te weinig eten)
  – angsten
  – slaapproblemen of nachtmerries
  – bedplassen
  – trauma’s

  Bij het behandelen van al dit soort klachten kan hypnotherapie een belangrijke rol spelen.

  Over Hypnotherapie Heemskerk
  Hypnotherapie Heemskerk helpt bij afvallen, verslavingen, trauma’s, (sociale) angsten en meer. De praktijk is gevestigd in een gezondheidscentrum waarin onder meer een huisarts, GGD en begeleid wonen gevestigd zijn, en ontvangt cliënten vanuit heel Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply