Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Comfortabeler door de overgang heen

  Zo gemiddeld naar het 50e jaar toe, komen vrouwen in de overgang. De één heeft hier weinig tot geen last van, maar de ander ervaart vervelende klachten, zoals opvliegers en psychisch niet lekker in haar vel zitten door de hormoonschommelingen. Gewoon uitzitten is vaak het advies, maar er ís wellicht wél wat aan te doen met reflexzonetherapie!

  Een vrouw met de naam Saar kwam bij mij. Haar klachten waren onder andere opvliegers en slecht slapen in de nacht. Na een algehele vragenlijst doorgelopen te hebben, heb ik een behandelplan gemaakt. Dit plan bestaat uit een westers deel en een Chinees deel. Het Chinese deel omvat de meridianen die aangedaan zijn en samenhangen met de klachten die aanwezig zijn, het westerse stuk bevat de reflexzones van de hormonen in dit geval.
  Na 3 behandelingen van Saar verschoven haar klachten naar een ander tijdstip, én ze waren duidelijk minder.
  Ook het slapen ging al beter. Na nog eens 3 behandelingen heeft ze alleen op momenten dat ze stress ervaart nog een opvlieger, en het slapen gaat nu goed. Dat was al een hele ver­betering voor haar. We gaan nog even verder en stemmen het behandelplan opnieuw af, om te zien of we ook deze laatste klacht weg kunnen krijgen.
  Het is altijd weer bijzonder als een reflexzonemassage aanslaat en een lichaam weer beter in balans komt. De consulten kunnen ook (gedeeltelijk) vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Vraag ernaar bij je verzekeraar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply