1/4 - (1 stemmen)
 • De onvermijdelijke steunkous in een ­modern jasje
  1/4 - (1 stemmen)

  Als ten gevolge van kanker bij iemand ook de lymfklieren worden verwijderd (dit kan zowel in de oksel als in de lies zijn), kan er lymfoedeem ontstaan, omdat het lymfevocht niet meer optimaal afgevoerd kan worden. Dan komt de steunkous in beeld. Zowel voor de arm als voor de benen zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden en ook veel kleuren te verkrijgen.

  Steunkousen Zoetermeer is een jong bedrijf waar iedereen met oedeem terecht kan voor het aanmeten van een therapeutisch elastische kous. Hierbij wordt niet alleen de welbekende beenkous bedoeld, maar ook de armkous met handschoen, compressiemateriaal bij midline oedeem of gezichtsoedeem enzovoort. Ook is het aanmeten mogelijk van de Circaid ­(compressiemiddel met klittenband) of de ­Curetex (broeken, bovenlichaambandages).
  Het bedrijf is gevestigd binnen een praktijk van Monique Berends, fysiotherapeute / oedeemtherapeute / acupuncturiste. Dit heeft tot groot voordeel dat er direct door deze therapeute meegekeken kan worden als bij het aanmeten van de kous vragen ontstaan over het oedeem. Tevens is de TEK-consulente aangesloten bij een oncologisch netwerk. Je kunt worden door­verwezen door je huisarts / specialist of eigen oedeemtherapeut.
  Als consulente vindt Diny Jonkers van ­Steunkousen Zoetermeer het van groot belang dat iemand zich gehoord voelt en dat er ruimte is voor vragen. Daarnaast is het belangrijk dat de keuze van de kous afgestemd is op de persoon.

  Een kous blijft een hulpmiddel, maar van ­belang is dat wel geprobeerd wordt dat ­men dit hulpmiddel zo min mogelijk als een ­belasting ervaart.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply