Rate this post
 • Dit is waarom jij best mag genieten van je kopje koffie
  Rate this post

  Ben jij een koffieliefhebber? Voor sommige mensen heeft koffie haast een religieuze waarde. Het is de oppepper in de ochtend en dat beetje positieve energie om de dag mee te beginnen. De laatste tijd is er veel te doen over de nadelige effecten van koffie en dan met name die van cafeïne. Deze moeten we natuurlijk serieus blijven nemen, maar wist je dat koffie ook een hoop positieve effecten heeft? In dit artikel geven wij jou vier voordelen van koffie!

  Verhoogde alertheid en focus
  Een van de belangrijkste voordelen van koffie is dat het je alerter en gefocust maakt. De cafeïne in koffie verbetert de prestaties van je centrale zenuwstelsel. Het drinken van koffie kan je helpen om wakker te blijven, je aandachtsspanne te verbeteren en je concentratie te verhogen. Dit kan vooral handig zijn tijdens drukke werkdagen, studiedagen of andere taken die een hoge mate van focus vereisen.

  Betere fysieke prestaties
  Koffie kan ook een positief effect hebben op jouw fysieke prestaties. De cafeïne in koffie stimuleert niet alleen het zenuwstelsel, het verhoogt ook de productie van adrenaline. Hierdoor kan koffie je helpen om meer energie te hebben en je vermoeidheid te verminderen, waardoor je langer kunt trainen of fysieke activiteiten kunt uitvoeren met een hogere intensiteit. Daarnaast verhoogt cafeïne (niet bij iedereen) de vetstofwisseling. Ideaal voor mensen die een paar kilootjes kwijt willen!

  Een heleboel antioxidanten en voedingsstoffen
  Koffie bevat een heleboel antioxidanten en voedingsstoffen die gunstig zijn voor je gezondheid. De antioxidanten kunnen bijdragen aan de bescherming tegen chronische ziekten zoals hartziekten en bepaalde vormen van kanker. Bovendien bevat koffie belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, vitamine B2 en B3. Hoewel de hoeveelheden per kopje koffie misschien niet heel erg van invloed zijn, kan het regelmatig drinken van koffie jouw dagelijkse inname van deze voedingsstoffen wel een beetje omhoog schroeven.

  Koffie drinken is fijn
  Naast de fysieke voordelen kan koffie is koffie ook gewoon lekker en leuk om te drinken. Uit onderzoek is gebleken dat koffie de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine (het geluksstofje) bevordert. Daarnaast zit er een sterk sociaal aspect aan koffie. Samen koffie drinken is gezellig, haalt spanning weg tijdens bijvoorbeeld een sollicitatie en verbindt! Koffie heeft dus meer voordelen dan alleen die oppepper in de ochtend. Zowel op fysiek als mentaal gebied heeft koffie een hoop positieve effecten. Dus drink met mate, maar vergeet niet te genieten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply