Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Échte oplossingen, geen symptoombestrijding
  Rate this post

  Als je een pijnklacht hebt, wil je een oplossing die blijvend is, zodat je niet steeds weer terug hoeft naar een zorgverlener omdat de klacht steeds weer terugkomt.

  Marlies Ottevanger heeft na haar opleiding tot fysio­therapeut allerlei specialisaties gevolgd, waardoor ze een brede kennis heeft opgebouwd en allerlei vaardigheden kan inzetten om cliënten blijvend te kunnen helpen. Een schouderklacht kan bijvoorbeeld een oorzaak hebben op een heel andere plek in het lichaam door bijvoorbeeld een oud litteken op een plek elders. Dan is het zaak om die oorzaak te verhelpen, zodat de schouderklacht weg­genomen kan worden. Waar nodig zet ze dus een combinatie van behandelingen in. Denk hierbij aan ­behandeling in verschillende weefsellagen en/of organen.Marlies werkt holistisch, wat betekent dat ze lichaam en geest als één geheel ziet. Ze helpt dus niet alleen bij pijnklachten, maar ondersteunt ook fysiek bij psychische klachten als depressie en burn-out, waarbij ze profijt heeft van haar coachopleiding. Ze gebruikt geen oefen­materialen, maar werkt voornamelijk met haar handen. Bij sommige klachten kan ze de High Power Laser inzetten; vooral bij klachten waarbij de handen niet gebruikt kunnen worden, zoals bij wonden, kneuzingen, (pees)ontstekingen en littekens. Marlies heeft geen contracten met zorgverzekeraars, wat haar de vrijheid geeft om haar cliënten maximale aandacht en kwaliteit te bieden.

  Cryotherapie: beter worden van kou
  Misschien heb je er al over gelezen: Olympische sporters die hun prestaties verhoogden met behulp van cryotherapie. Deze therapie, waarbij het lichaam afgekoeld wordt, heeft allerlei positieve effecten. Zo wordt je energie- en concentratie­niveau verhoogd en wordt je doorbloeding verbeterd. Dit heeft onder andere een gunstig effect bij MS, diabetes en artrose. Kortom: je lichaam wordt belastbaarder. Hoe werkt het? Je gaat in een cabine staan waar alleen je hoofd uit steekt. De cabine wordt vervolgens gekoeld met stikstof tot -110 graden Celsius. De effecten zijn meteen merkbaar als je weer uit de cabine stapt! Omdat er met extreme kou gewerkt wordt, sta je maar enkele minuten in de cabine. Bij elke sessie van de kuur wordt de tijdsduur langer tot een maximum van 3 minuten
  Vanaf eind april 2018 kun je bij Fysiotherapie Ottevanger terecht voor deze behandeling als een van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland.

  Ontspanning
  Je hoeft geen klachten te hebben om toch naar Fysiotherapie Ottevanger te gaan! Marlies biedt namelijk ook de klassieke ontspanningsmassage aan. Deze massage zorgt niet alleen voor ontspanning en een vermindering van spierspanningen, maar heeft ook een positief effect op je bloeddruk, je kwaliteit van slapen en je stofwisseling. Door het gevoel van well-being ontstaat er ook een positief effect op angst, stress, depressie, spanning en pijn. Kortom: door een massage verandert er zoveel dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit. Fysiotherapie Ottevanger biedt ook het Biocleanse detox-voetenbad aan. Dit voetenbad kan het welzijn en de vitaliteit vergroten en heeft effect op de energiehuishouding. Bovendien kan het helpen bij onder andere pijn, stressklachten en bepaalde huidklachten, en wordt het ingezet bij kankerpatiënten tussen chemobehandelingen in en na radiotherapiebehandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply