Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1/4 - (1 stemmen)
 • Een nieuwe stap…
  1/4 - (1 stemmen)

  Eva is een meisje van 11 jaar. Ze zit in groep 8 als haar moeder haar aanmeldt. Nog even en Eva gaat naar de middelbare school. Dat betekent dat ze alles wat haar vertrouwd is, moet loslaten, en dat zorgt voor veel stress bij het meisje. Ze vindt het zó spannend, dat ze buikpijn en slaapproblemen heeft. Ze is snel verdrietig en heeft negatieve gedachten. Haar moeder weet niet meer hoe ze haar dochter kan helpen.

  Ieder kind krijgt in zijn of haar leven te maken met nieuwe stappen. Voor het ene kind is dit leuk en uitdagend, voor het andere kind kan het een nachtmerrie zijn… Bij Eva is dat laatste het geval. Ze is een gevoelig meisje, dat alles kan wanneer ze in een vertrouwde omgeving is. Maar het onbekende maakt haar zo onzeker dat alles wankelt.

  Donkere wolk
  Ze vertelt enthousiast over haar rol in de musical waarbij ze solo mag zingen. Want zingen doet Eva graag. Ze wil later zelfs zangeres worden. Maar als ze over haar nieuwe school begint, voelt ze de spanning. Ze moet ver fietsen, misschien verdwaalt ze wel. Ze kent niemand en aan wie moet ze dan vragen waar haar lokaal is? In het hoofd van Eva is de middelbare school een grote, donkere wolk.

  Kracht
  Eva wil graag geholpen worden en staat open voor wat ik aanreik. Allereerst is het belangrijk dat Eva serieus genomen wordt, ook door haar ouders. Daarnaast leer ik haar in enkele sessies hoe ze zich kan focussen op haar lijf. Dat doen we door middel van ademhalings-en ontspanningsoefeningen. Deze kan ze gebruiken als ze gaat slapen. Al die nare gedachten zitten namelijk in je hoofd, niet in je buik. Dus door bewust te gaan ademen, haal je de aandacht weg bij je (volle) hoofd en kom je meer in je lijf. Verder zijn we ons gaan richten op wat Eva goed kan en waar ze heel blij van wordt: zingen! Één van de opdrachten tijdens de sessies is om een lied te schrijven over de periode waarin ze nu zit. De volgende keer dat ze bij me komt, mét gitaar, zingt ze dit prachtige lied over haar gevoelens. Ik ben geraakt door dit meisje omdat ik zie dat ze nu bij haar kern komt en dus bij haar kracht. Eva heeft geleerd om haar negatieve gedachten om te zetten en ze voelt zich binnen een paar weken krachtig genoeg om de nieuwe stap te zetten.

  Over Ma.Ma. Kinder- en Jeugdcoaching
  ‘Ma.Ma.’ staat voor ‘Marieke Martens’. Naast moeder is zij gecertificeerd ouder- en kindercoach, kinderyogadocent, kindertolk en trainer. Marieke vertelt: ‘Ik heb een sterke drive om op te komen voor kinderen en ouders waarbij het niet vanzelf gaat. Zij verdienen het om gezien en begeleid te worden en de handvatten te krijgen waarmee zij een stap in de goede richting kunnen zetten. In mijn praktijk help ik kinderen, ouders en professionals met allerlei hulpvragen. Het maakt niet uit wat je vraag is; het gaat erom dat jij gelooft in je eigen kracht en mogelijkheden, en luistert naar je eigen innerlijke stem.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply