Rate this post
 • Een ovale tafel op maat: dit zijn de mogelijkheden
  Rate this post

  Organische vormen vinden steeds meer hun weg in ons interieur. Van vloerkleden en lampen tot stoelen en spiegels. En wat dacht je van een ovale eetkamertafel? Tijdloos, klassiek en tóch trendy: een ovale eetkamertafel past in iedere ruimte. Maar de ene tafel is de andere niet. Bij Table du Sud zijn er maar liefst vier ovale vormen. En wat dacht je van kleur, materiaal en grootte? Lees hier hoe jij een ovale tafel op maat samenstelt.

  Grootte
  Ieder interieur is anders. Misschien woon je groot en heb je een landelijke keuken waar je iedere avond urenlang tafelt met je gezin. Of misschien woon je in een klein appartementje in de stad en staat je eettafel in een hoekje van de woonkamer. Door voor een ovale tafel op maat te kiezen maak je maximaal gebruik van de ruimte.

  Vorm
  Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditioneel ovale tafel. Maar wat dacht je van Deens ovaal? Deze vorm is in onze eigen werkplaats in Heeze ontstaan. Hierbij loopt de ronding richting de kopse kant ineens recht naar binnen, waardoor je aan beide zijden een extra zitplaats krijgt. Ideaal voor grote gezinnen en extra gezelligheid! Neig je naar een meer subtiele ovale eetkamertafel? Dan is de vorm half ovaal geschikt voor jouw interieur. Dit lijkt een rechthoekige tafel, maar er zit wel degelijk een ronding in, voor een speels effect. Over speels gesproken: wat dacht je van een halve cirkel? Dit is een rechte tafel, maar met een halve cirkel op de kopse kant.

  Materiaal
  Naast dat er verschillende vormen ovaal zijn om uit te kiezen, moet je ook rekening houden met de materialen en kleuren. Een traditionele houtlook doet het natuurlijk altijd goed, zoals eiken, essen en Suar. Het creëert rust en ruimte, en is te combineren met verschillende interieurtrends zoals maritiem, bohemian en Scandinavisch. Maar ook keramiek, marmer en beton zijn populaire materialen.

  Kleur
  Daarnaast is de kleur van je ovale tafel natuurlijk ook belangrijk. Van Deep Black tot Silk White en alles ertussenin: bij Table du Sud kun je uit maar liefst 11 uiteenlopende kleuren kiezen. Zo weet je zeker dat jouw tafel past bij jouw smaak en jouw interieur. Wel is belangrijk om rekening te houden met de lichtinval in je huis. Een zwarte tafel kan bijvoorbeeld ineens een stuk lichter lijken als deze voor een groot raam wordt geplaatst.

  Ovale tafel op maat
  Maar er is meer. Doordat we in onze werkplaats alles zelf maken, is alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan onderstellen. Hierin kunnen we flink experimenteren met verschillende vormen, materialen, kleuren en combinaties. Zo weet je zeker dat er een ovale tafel op maat tussen zit die bij jou past!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply