Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geef je gezicht weer uitdrukking

  Dat je haar uitvalt wanneer je chemotherapie krijgt, is vrij algemeen bekend. Die haaruitval treft niet alleen het haar op je hoofd, maar ook de rest van je lichaamsbeharing, zoals bijvoorbeeld je wenkbrauwen. Met je wenkbrauwen verliest je gezicht haar uitdrukking. Die haartjes boven je ogen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je mimiek als het gaat om de expressie van je emoties.

  Natuurlijk kun je je gezicht weer van wenkbrauwen voorzien met een wenkbrauwpotlood of –poeder. Zodra de chemokuren zijn afgerond, zullen je haren weer aangroeien. Het komt echter regelmatig voor dat wenkbrauwen na chemotherapie niet meer geheel of net zo vol als voorheen terugkomen.

  PMU
  In dat geval is permanente make-up (PMU) een prachtige oplossing om toch weer met mooie, volle wenkbrauwen door het leven te gaan. Je hoeft ze niet meer bij te werken, ook niet na een fikse regenbui, een bezoek aan de sauna, sportschool of het zwembad. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is PMU niet permanent. Na twee tot vijf jaar begint het langzaam te vervagen en doe je er goed aan het weer te laten opfrissen. Er zijn verschillende PMU-technieken, zoals hairstroke methode waarbij nauwelijks van echt te onderscheiden haartjes één voor één worden aangebracht om op die manier weer een mooie wenkbrauw op te bouwen. Ook als je een stukje uit je wenkbrauw mist, is dit een heel natuurgetrouwe manier om het weer aan te vullen. Uiteraard zijn er ook andere redenen waarom je voor PMU kunt kiezen. Misschien zijn je wenkbrauwen niet mooi strak, te dun of erg ongelijk. Of wellicht heb je geen wenkbrauwen vanwege de haarziekte alopecia. Naast wenkbrauwen kun je met PMU ook eyeliners of een lipliner laten aanbrengen. Dus wat je reden ook is: met PMU zie je er op elk moment van de dag verzorgd uit!

  Voordelen
  Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:
  – (deels) geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuur
  – geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen heeft
  – aan sport doet of de sauna bezoekt
  – moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  – contactlenzen draagt
  – brildragend is
  – allergisch is voor make-up

  Al meer dan 40 jaar een begrip
  Een begrip in Zoetermeer: dát is wat Instituut Jossy van der Zwan al meer dan veertig jaar is. Een bezoek aan Jossy en de andere specialisten van het instituut is een heerlijke ervaring. Niet in de laatste plaats om je er na een behandeling prachtig uitziet. Maar óók omdat een bezoekje heerlijk ontspannend en rustgevend is. Alle producten die worden gebruikt tijdens de professionele behandelingen, zijn zorgvuldig uitgekozen én diervriendelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply