Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De genezende brug tussen oost en west

  Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven? Heb je een bloedonderzoek laten doen en is alles prima in orde, maar voel je je nog steeds niet de oude? Laat dan eens op een andere manier naar je klacht(en) kijken.

  Verkeerde invloeden van binnen- en buitenaf kunnen bij jou leiden tot klachten en ziekte. Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesologie kan ook worden ingezet bij het herstel na ziekte.

  Verstoringen, tekorten en disfuncties
  De kracht van mesologie is de individuele, brede en oor­zakelijke benadering, waarmee een heel scala aan klachten effectief behandeld kan worden. Mesoloog Dafna Suskind: ‘Het mesologisch consult bestaat uit een kort gesprek en een pols-, tong- en buikonderzoek.
  Vervolgens worden er, op de handen en voeten, 80 tot 100 acupunctuurpunten gemeten met Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD). Aan de hand van deze informatie krijg ik een breed beeld van de verstoringen, tekorten en disfuncties in het lichaam. Vervolgens richt ik me op het vinden van middelen die het lichaam terug in balans kunnen brengen. Ik baseer mijn keuzes op kennis, maar ik toets ze aan het lichaam. De middelen worden in het meetcircuit gebracht en zo meet ik op de verschillende organen en lichaams­systemen of een middel aanslaat.’

  Duidelijke meerwaarde
  ‘Het communiceren met de verschillende onderdelen van het lichaam op een pijnloze, snelle en precieze manier waarbij, voordat de middelen gekocht worden, duidelijk is of een middel bij je past. Dit is een duidelijke meerwaarde van mesologie. Daarnaast onderzoek ik ook of veel gegeten voedingsmiddelen goed verteerd worden of bijdragen aan jouw klachten. Soms kan dit resulteren in een dieetadvies. Na 6 tot 8 weken vindt er een vervolgconsult plaats’, aldus Dafna.

  Vervolg
  Bij vervolgconsulten worden de onderzoeken van het eerste consult weer herhaald, zodat de onderzoeken met elkaar vergeleken en geëvalueerd kunnen worden. Indien nodig worden de voedingssupplementen, kruiden, homeopathie en een eventueel voedingsadvies aangepast of juist gecontinueerd. Een mesologisch consult duurt 75 minuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply