Rate this post
 • De helpende hand van emoties
  Rate this post

  Emoties kunnen overweldigend zijn en soms kun je er een beetje bang voor worden. Want hoe moet je omgaan met al die sensaties die je door je lijf voelt gaan? In onze huidige maatschappij is dat niet iets dat je zomaar op school leert.

  Alle emoties die je in je leven doorloopt, worden in je onderbewuste opgeslagen. Dit betreft zowel de verwerkte als de on­verwerkte emoties. NEI-therapie, waarbij NEI staat voor ‘Neuro Emotionele Integratie’, pakt niet de symptomen van jouw klachten aan, maar de oorzaak. Je krijgt inzicht in de emoties die jou hinderen om je goed te voelen en het leven te leiden dat je graag wilt. Vervolgens helpt de therapie jou om de emoties los te laten.
  Tijdens mijn 20 jaar ervaring als therapeut en coach heb ik gemerkt dat veel mensen zich gehinderd voelen door de ideeën die ze hebben van hun omgeving. Mijn uitdaging is om je te laten inzien dat je zelf bepaalt hoe je je voelt of hoe stevig je in je schoenen staat. Regelmatig hoor ik cliënten tijdens een consult zeggen: ‘Nu valt het kwartje!’

  Als je bij mij langskomt, hebben we eerst een intakegesprek. Daarna volgt een aantal consulten van 1,5 uur. Tussen de eerste consulten zitten enkele weken en daarna neemt de tijd tussen twee afspraken toe. Doorgaans heb je met vijf afspraken een duidelijk andere kijk op én een ander gevoel bij je hulpvraag. Je staat sterker in je schoenen en kunt je emoties omarmen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply