Rate this post
 • Waarom een waterfilter zorgt voor veilig drinkwater
  Rate this post

  Hoewel Nederland bekend staat om zijn hoge kwaliteit van leidingwater, dat strikt gereguleerd en gecontroleerd wordt, kiezen sommige huishoudens toch voor het gebruik van een waterfilter voor thuis. Waterfilters kunnen verschillende voordelen bieden, zelfs in gebieden waar het leidingwater al van hoge kwaliteit is. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van een waterfilter in Nederlandse huishoudens bijdraagt aan het garanderen van veilig drinkwater.

  1. Verfijning van smaak en geur
  Het Nederlandse kraanwater is veilig om te drinken, maar soms kan het chloor, ijzer of kalk bevatten, wat de smaak of geur kan beïnvloeden. Waterfilters kunnen deze stoffen efficiënt verwijderen of verminderen. Actieve koolfilters zijn bijvoorbeeld zeer effectief in het absorberen van chloor en andere chemicaliën die de smaak en geur van water kunnen beïnvloeden. Dit resulteert in niet alleen schoner, maar ook frisser smakend water.

  2. Extra zekerheid tegen lood en andere metalen
  Oudere woningen in Nederland kunnen nog steeds loden leidingen hebben, of er kunnen metalen vrijkomen door corrosie in huishoudelijke installaties. Hoewel de waterbedrijven maatregelen nemen om corrosie te minimaliseren en lood in het netwerk te voorkomen, kan het gebruik van een waterfilter dat specifiek metalen filtert, een extra zekerheid bieden voor huishoudens die zich zorgen maken over de aanwezigheid van deze stoffen.

  3. Vermindering van kalk
  In veel gebieden in Nederland is het kraanwater ‘hard’, wat betekent dat het veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Hoewel kalk niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het wel invloed hebben op de levensduur en efficiëntie van huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en wasmachines. Een waterfilter met onthardingsfuncties kan de hoeveelheid kalk in het water verminderen, waardoor apparaten langer meegaan en minder energie verbruiken.

  4. Bescherming tegen incidentele verontreinigingen
  Hoewel zeldzaam, kunnen incidenten zoals een breuk in de hoofdwaterleiding of lokale vervuiling het kraanwater tijdelijk beïnvloeden. In zulke gevallen kan een waterfilter voor thuis extra bescherming bieden door verontreinigingen zoals zand, roest of zelfs microbiologische verontreinigingen te filteren totdat het probleem door het waterbedrijf is opgelost.

  5. Duurzaam alternatief voor gebotteld water
  Veel Nederlanders kopen gebotteld water voor onderweg of vanwege een voorkeur voor de smaak. Door thuis een waterfilter te gebruiken, kunnen huishoudens genieten van beter smakend water zonder de kosten en milieubelasting van plastic flessen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply