Rate this post
 • ‘Het heeft ook mentaal veel voor me gedaan’
  Rate this post

  In januari 2014 vond ik dat ik ‘nu echt een keer’ kilo’s moest kwijtraken. Mijn vriendin Tamara was met Straight away spectaculair haar overtollige kilo’s kwijtgeraakt en zó enthousiast, dat ze haar eigen afslanksalon is begonnen.

  Ik wilde ook kilo’s kwijt, dus op 1 februari hebben we besproken hoeveel ik zelf vond dat eraf moest. Het verschil tussen mijn beleving en die van de weegschaal was overigens enorm. Ik dacht aan 7 kilo, want ik wilde heel graag een haalbaar doel. We hebben besloten dat ik met het 600-programma zou beginnen en doorgenomen wat ik allemaal wel en – belangrijk: – niet meer mocht eten en drinken. Tamara was heel duidelijk, en dat vond ik prettig.
  Na 5 weken zonder hongergevoel ben ik overgegaan op het 900-programma. Toen werd het pas echt gemakkelijk. Voor mijn man maakte ik aardappels of rijst en voor ons beiden veel groente en een stukje mager vlees / vis / ei. De kilo’s vlogen eraf en de weegschaal, die altijd vijandig in de badkamer had gestaan, werd nu mijn compagnon.
  Na 6 maanden Straight away inclusief opbouwfase kon ik de maaltijdvervangers laten voor wat ze waren en weer ‘­gewoon’ doen. Maar niet zoals vroeger: ­onnadenkend en af en toe opstandig naar binnen werken wat aangeboden werd, maar met veel meer reserves. Eigenlijk is na de afvalperiode de tijd aangebroken waarop ik wil bewijzen dat ik de discipline kan blijven opbrengen om eventjes na te denken voordat ik het opeet. Ik wil namelijk nooit meer terug naar maat 44-46 nu ik 23 kilo lichter ben en (voor het eerst in 35 jaar) weer maat 38 draag.
  Het heeft ook mentaal veel voor me gedaan. Ik kon best humeurig zijn, maar dat is nu helemaal weg. Ik wil weer op de foto, durf weer naar paskamers, kijk tevreden naar mijn spiegelbeeld en geniet van de nieuwe kleding die ik aangeschaft heb. Tamara heeft me niet alleen het goede voorbeeld gegeven, maar al die maanden gestimuleerd, gemotiveerd en getrakteerd op haar trotse blik en woorden.

  – Denny –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply