Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Hoe gaat een haartransplantatie in z’n werk?
    Rate this post

    Als je te maken krijgt met haaruitval, kan dat een enorme impact hebben. Gelukkig biedt een haartransplantatie hiervoor een definitieve oplossing.

    Wanneer je kiest voor een HaarStamcel Transplantatie (HST), wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. Daarom geven we je hier een gedetailleerde inkijk.

    Vóór de behandeling
    Allereerst starten we een vrijblijvend consult. Hierin bespreek je samen met de arts jouw persoonlijke situatie en wensen. Hieruit volgt een diagnose. En wordt bij een positief behandeladvies een behandelplan opgemaakt. Vanaf een week voor de behandeling start je met de voorbereiding op de haartransplantatie. Je ontvangt nauwkeurige instructies rond wat in de aanloop naar de behandeling wel of niet mag. Zo dien je bijvoorbeeld tijdelijk te stoppen met alcohol, om een verhoogde bloedingsneiging te voorkomen.

    De ochtend van de behandeling
    De behandeldag begint vroeg: om 7.30 uur. De technician begint met het maken van foto’s van de huidige haardos. De bedoeling is dat we na negen maanden – een volledige haargroeicyclus – de foto’s naast elkaar kunnen leggen voor de eindbeoordeling. Daarna wordt het hoofdhaar kortgeschoren. Dat is nodig voor het verkrijgen van het beste resultaat. Om esthetische redenen kan hier soms van afgeweken worden.

    De extractie
    In het donorgebied brengen we oppervlakkige verdovingen aan. Dan begint het echte werk: het splitsen en extraheren van de grafts. Hiervoor lig je op je buik in een comfortabele stoel. Je voelt niets van de extractie. Het enige wat je hoort is een ontspannen achtergrondmuziekje en het voetpedaal dat de technician gebruikt voor het tellen van de grafts.

    De nieuwe haarlijn
    Aan het eind van de ochtend, als alle grafts zijn ‘geoogst’, wordt samen met de arts het ontvangstgebied getekend. De bedoeling is dat de nieuwe haardos er zo natuurlijk mogelijk uitziet, afgestemd op de vorm van het hoofd.

    Voorbereiden van de implantatie
    Halverwege de behandeldag krijg je een lunch aangeboden. Daarna begint de daadwerkelijke transplantatie. Opnieuw wordt de hoofdhuid verdoofd, ditmaal in het ontvangstgebied. Daar worden kleine incisies gemaakt waar de grafts in geplaatst worden. Je ligt nu op je rug in de behandelstoel. Ook nu ervaar je geen pijn of ongemak.

    Precisiewerk
    Dan begint de implantatie van de nieuwe grafts; een precisiewerkje. Het terugplaatsen van de grafts duurt een paar uur, afhankelijk van de hoeveelheid grafts. Dit gebeurt meestal door twee specialisten. In de tussentijd kijk je TV of Netflix. Dan breekt het moment aan waarin je in de spiegel mag kijken. Het ontvangstgebied oogt nog rood, maar je ziet duidelijk de contouren van de nieuwe implant.

    Nazorginstructies
    Rond 17.00 uur is de behandeling klaar. Je krijgt uitgebreide instructies en een verzorgingspakket met medicatie voor de nazorg thuis. Die is ontzettend belangrijk voor het herstel en een optimaal resultaat. Na de behandeling kun je zelfstandig naar huis rijden.

    Meteen na de ingreep
    De dagen na de behandeling zijn gericht op het voorkomen van zwelling, ontstekingen en herstelbevordering. Het is belangrijk om de eerste 48 uur de getransplanteerde zone niet aan te raken. De haarstamcellen zullen binnen twee dagen nestelen in de huid. Het kan zijn dat je de eerste nacht wat onrustig slaapt: de aanbevolen slaaphouding kan onnatuurlijk aanvoelen en je kunt last hebben van jeuk. De hoofdhuid herstelt snel. Binnen 4 tot 7 dagen is de roodheid verdwenen.

    1 maand na de ingreep
    De getransplanteerde haren beginnen nu geleidelijk uit te vallen. Dit is een normaal natuurlijk proces, waarbij het geïmplanteerde haarzakje achterblijft in de hoofdhuid. Hier groeit straks nieuw haar uit.

    4 maanden na de ingreep
    De haarstamcellen vormen een nieuw haarzakje en dat heeft tijd nodig. Het duurt soms 4 tot 5 maanden voordat zichtbare haargroei op gang komt. Per maand groeit het haar ongeveer een centimeter.

    9 maanden na de ingreep – eindresultaat
    Negen maanden na je haartransplantatie nodigen we je uit voor een eindcontrole. De behandeling is nu voltooid. We zijn benieuwd naar het verloop, je ervaring en uiteraard het resultaat.

    Vervolgbehandeling
    De meeste mensen die een HST-haartransplantatie ondergaan, zijn zeer tevreden over het resultaat en genieten levenslang van hun nieuwe haardos. Mocht de erfelijke kaalheid later op andere plekken doorzetten, dan is het mogelijk om een vervolgingreep te ondergaan. Omdat HST het donorgebied niet uitput, blijven vervolgbehandelingen mogelijk.

    team Hair Science Clinic

    Interesse in een HST-behandeling?
    Een haartransplantatie volgens de HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde Hair Science Clinics. Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvend consult en ontdek jouw mogelijkheden.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply