Rate this post
 • Hoe overleef je een echte rotdag? 3 tips & tricks!
  Rate this post

  We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we eigenlijk direct weer terug in bed willen stappen. Ons lusteloos voelen. Totaal geen zin hebben om iets te doen. En eigenlijk aan het einde van de ochtend al genoeg ongeluk hebben ervaren voor de rest van de week. Soms wil een dag gewoon niet mooi uitpakken. Zit echt alles tegen. Belangrijk is om dan niet zelf in dat gevoel te blijven hangen en er een mooie twist aan te geven. Bedenk goed: er is altijd weer een nieuwe morgen. Voor nu enkele handige tips & tricks om deze rotdag (en alle rotdagen die nog zullen volgen) te overleven.

  1. Gun jezelf iets om naar uit te kijken
  Ervaar je enorm veel moeite om vandaag door te komen? Probeer jezelf dan iets te gunnen om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld een fijne relaxdag in het weekend. Zo’n weekend waarop je echt niets moet en alles mag. Laat voor die tijd lekkere brownies per post bezorgen, nodig een vriendin uit en ga gewoon de hele dag bankhangen met chocola, lekkere drankjes en jullie favoriete serie. Met dat in het vooruitzicht, lukt het nu waarschijnlijk veel beter om de dag door te komen. Telkens als je het echt niet meer trekt, denk je weer aan die komende mooie dag.

  Stel je liever iets in het vooruitzicht waar je sneller iets aan hebt? Trakteer jezelf dan eens op iets lekkers aan het einde van jouw rotdag. Bestel bijvoorbeeld eten zodat je niet ook nog in de keuken hoeft te staan. Of laat alles gewoon lekker los en neem je partner mee naar een restaurant. Heel spontaan. Gewoon om toch nog iets moois uit de dag te halen.

  2. Relativeren
  Soms heb je het gevoel alsof werkelijk alles tegenzit. Maar is dat ook wel werkelijk zo? Je gevoelens kunnen ook een hoop extra druk op je leggen. Misschien ben je al met het verkeerde been uit bed gestapt en kijk je daardoor al somberder de dag in. Als je de dag al niet vrolijk begint, is de kans groot dat niets dit ook meer goed kan maken.

  Merk je dat je je helemaal niet goed voelt vandaag? Probeer dan even een momentje rust te nemen. Pak er een groot vel papier bij en maak een mindmap. Probeer onder woorden te brengen wat er vandaag toch zo misgaat. Waarom voel je je zo? Als je dit voor jezelf op een rijtje zet, zal je misschien ontdekken dat het eigenlijk wel meevalt.

  Probeer ook eens een rijtje te maken met dingen die vandaag wél goed gingen. Bijvoorbeeld de kinderen op tijd naar school brengen, die ene deadline halen voor een klant. De grote lijnen van de dag zijn dus gelukt. Genoeg om jezelf een schouderklopje te geven en vol goede moed door te gaan.

  3. Ga even lekker bewegen
  Tijdens het bewegen maak je verschillende hormonen aan die een rothumeur kunnen verhelpen. Zo maak je minder stresshormonen, maar juist meer endorfine (gelukshormoon) aan. Hierdoor zul je je na een work-out direct een stuk prettiger voelen. Merk je dus dat je steeds verder blokkeert vandaag en er één grote donderwolk in je hoofd rond blijft hangen? Zoek dan wat ruimte in je planning om lekker te bewegen. Dit zal wonderen doen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply