Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ben jij hooggevoelig? Test het nu!
  Rate this post

  Beantwoord de onderstaande vragen:

  • Wil je in het dagelijks leven geen fouten maken of zaken vergeten?
  • Kijk je liever geen films met
  geweld omdat die je erg raken?
  • Kun je niet tegen al te grote
  veranderingen in je leven?
  • Vind je het lastig om kritiek te krijgen van anderen?
  • Heb je het idee dat je subtiele
  signalen in je omgeving meer
  dan anderen opmerkt?
  • Kun je slecht tegen
  onrechtvaardigheid?
  • Heb je, meer dan anderen,
  tijd nodig voor jezelf?
  • Ben je gemakkelijk aan het huilen te krijgen?
  • Voel je je bovengemiddeld verantwoordelijk voor allerlei zaken?
  • Ben je creatief, heb je oog voor detail en ben je zorgzaam?

  Heb je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoord?
  Grote kans dat je hooggevoelig bent. Dat kun je zien als een voordeel, maar veel hooggevoelige mensen voelen zich vaak onbegrepen, eenzaam en onzeker wanneer ze hun kwaliteiten als klacht ervaren. Bij kinderen kan zich dit uiten in bijvoorbeeld leerproblemen, depressiviteit of concentratieproblemen. Volwassenen kunnen te maken krijgen met klachten als een burn-out, moeite met structureren van het dagelijks leven en/of werk, een laag zelfvertrouwen en relatieproblemen enzovoort.

  Prikkels
  Hooggevoelige mensen nemen meer prikkels uit de omgeving op en leggen snel verbanden. Ze koppelen als het ware alles aan elkaar. Ze hebben vaak een sterk ontwikkelde intuïtie, voelen stemmingen van mensen aan en ze nemen meer waar. Hooggevoeligheid wordt hierdoor vaak ervaren als een last, wat jammer is, want het is een kwaliteit. Als je er echter niet goed mee hebt leren omgaan, kun je klachten ontwikkelen, moe worden of overbelast raken. Ik leer mensen om hun hooggevoeligheid in te zetten als kracht. Een bezoek aan een arts biedt meestal geen uitkomst, omdat deze alleen de symptomen van de klacht bekijkt en de onderliggende oorzaak niet meeneemt in diens analyse. Het leren omgaan met hooggevoeligheid is belangrijk als kwaliteiten van hooggevoeligheid niet als kracht maar als klacht worden ervaren in het dagelijks leven.

  Wat ik voor jou kan betekenen
  Als hooggevoeligheidscoach help ik je om inzicht te krijgen in belemmerende emoties en patronen. Ik breng je in contact met je eigen wijsheid; je ware ik. Samen onderzoeken we wat je wilt loslaten en opruimen. Denk hierbij aan verschillende vormen van leefgewoontes en zelfs verslavingen. Hiernaast is het heel belangrijk om je woon- en werkomgeving te onderzoeken. Door letterlijk en figuurlijk op te ruimen, zal er ruimte ontstaan in je gedachten en emoties. Hierdoor ben je in staat om meer in verbinding te komen met jezelf. Verbinding met diegene die je in wezen bent.
  Verbinding met je ziel. Hierdoor zal de verbinding met je omgeving verbeteren. Denk hierbij aan de relaties met je kinderen, partner, familieleden, leerkrachten, leiding­gevenden, collega’s en personeel.

  Verschillende technieken
  Ik gebruik verschillende coachingstechnieken, zoals systemische coaching. Dit houdt in dat we onderzoeken waar de blokkade hoort om die vervolgens daar achter te laten of op te ruimen. Dit kan in een 1-op-1-setting, of in de vorm van een familieopstelling. Belangrijke methodieken die ik gebruik zijn NEI en Touch of Matrix. Ik laat ze naadloos in elkaar overvloeien, waardoor de sessies als heel prettig en helend worden ervaren.

  Het eerste gesprek is gratis. Tijdens dit gesprek maken we kennis en bespreken we hoe het traject er uit kan zien. Het doel van het traject is dat je loskomt van je problemen en je negatieve gevoelens en gedachten, en dat je leert om hooggevoeligheid in te zetten als kracht.

  Over hooggevoeligheidscoach Lin Weeteling
  Ik ben Lin (oorspronkelijk Linda). Ik ben zelf hooggevoelig. Vroeger vond ik dat lastig en pakte ik te veel prikkels op uit mijn omgeving. Nu zie ik het als een gave en zet ik het in als kracht. Na het conservatorium heb ik, als hoorniste, in verschillende orkesten gespeeld. In die periode heb ik regelmatig last gehad van angsten. Ik was niet vrij. Ik werd overspannen en doordat ik te lang ben door gegaan, kreeg ik een burn–out. Het kenmerkte een grote omslag in mijn leven. Ik ben aan mezelf gaan werken en raakte gefascineerd door het bewustzijn en heling van de mens. Ik ben opleidingen in het begeleiden van mensen gaan volgen met als focus mezelf en – uiteindelijk ook anderen – te helpen met hun helingsproces.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply