4/4 - (1 stemmen)
 • Huidverzorging in de winter: voorkom een droge huid!
  4/4 - (1 stemmen)

  De winter is het seizoen van sneeuw, mistige dagen en frisse kou. Het seizoen van gezellige dagen zoals het bezoek van Sinterklaas en de kerstdagen/kerstvakantie. Maar ook: de tijd van warme dekentjes en chocolademelk. De winter heeft alleen ook een keerzijde: het is het seizoen van wisselvallig weer, dat snel huidproblemen met zich mee kan brengen.

  Wat gebeurt er met je huid in de winter?

  In de winter is je huid in no time uitgedroogd. Van binnen en van buiten komt je huid onder vuur te liggen. In de winter is de luchtvochtigheid lager en kan de wind juist op gang komen. Dit betekent dat je huid lange tijd blootgesteld is aan een droge wind. Met als gevolg: uitdroging.

  Wanneer je weer binnen bent, is het heerlijk om de kachel extra hoog in te stellen. Toch zorgen deze temperatuurverschillen er juist voor dat je huid constant tussen warm en koud in schommelt. Dat komt de conditie van je huid niet ten goede. Daar komt nog bij dat de talgklieren van je huid minder actief zijn in de winter. Hierdoor is de huid op natuurlijke wijze al gevoeliger voor uitdroging. Tel daar alle eerder genoemde oorzaken bij op en je weet al hoe laat het is.

  Adviezen huidverzorging winter

  Wat kun je wel doen om je huid zo gezond mogelijk te houden in de winter? Een hoop!
  – Zorg voor voldoende reiniging en hydratatie. Uitdroging van de huid staat bovenaan de meest voorkomende huidproblemen in de winter. Je kunt dit voorkomen door een vochtinbrengende crème te gebruiken.
  – Last van droge of gebarsten lippen? Gebruik dan lippenbalsem. Speeksel kan je lippen juist verder uitdrogen, terwijl balsem het juist gezond houdt.
  – Verwen jezelf af en toe met een masker. Zo kan de huid de juiste stoffen krijgen.
  – Gebruik zonnebrandcrème. Ook in de winter schijnt de zon op je huid. Hierdoor kan het beschadigd raken.
  – In de winter kan het aanlokkelijk zijn om extra heet te douchen. Dat zorgt juist sneller voor een droge huid… zet de kraan dus toch iets kouder!

  Effect van vitamine C op de huid

  Het is daarnaast belangrijk om je huid goed te blijven voeden. Dit kun je doen met vitamine C. Vitamine C is een antioxidant dat verschillende positieve effecten heeft voor je huid. Het zorgt voor een verbetering en vernieuwing van de huid. Hierdoor kan vitamine C huidveroudering minimaliseren. Door regelmatig vitamine C-producten te gebruiken, zorg je voor een vermindering van rimpels en lijntjes en kun je jouw huid weer laten stralen.

  Aandacht voor je huid

  Merk je dat je huid droger aanvoelt in de winter? Dan is het belangrijk om jouw de huid de aandacht te geven die het verdient. De hydraterende en verzorgende werking van de producten van Obagi Nederland zorgen ervoor dat jouw huid gezond en stralend blijft. Niet alleen in de winter: in ieder seizoen van het jaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply