Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Inloophuis voor wie met ­kanker te maken heeft (gehad)
  Rate this post

  Inloophuis De Rose-Linde bestaat sinds mei 2014 en is er voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Dat zijn dus niet alleen (ex-)patiënten, maar ook hun partners, ouders, kinderen en andere verwanten of naasten. Kanker treft namelijk niet ­alleen de patiënt; het hele gezin wordt erdoor getroffen. Wij zijn gevestigd in Roosendaal en zijn er voor mensen uit de gehele regio.

  Inloophuis De Rose-Linde is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten en biedt, laagdrempelig, ondersteuning. Het aanbod van een inloophuis wordt met name bepaald door de vraag vanuit de mensen zelf. Hun signalen komen terecht bij de vrijwilligers die het huis runnen. Deze vrijwilligers worden gesteund door de coördinator. Vrijwilligers werken als gastheer en gastvrouw. Zij begeleiden activiteiten en zijn het centrale punt in de organisatie. De coördinator zorgt voor de planning, scholing, public relations, het organiseren van activiteiten enzovoort. Wij organiseren maandelijks diverse activiteiten, zoals wandelen, handwerken, bloemschikken en koken. Deelname aan die ­activiteiten is uiteraard niet verplicht. Ook voor alleen een kopje koffie en een luisterend oor kun je bij ons binnenlopen.

  Ervaring
  Wij hebben een Algemeen Bestuur, een Dagelijks Bestuur, twee coördinatoren, een PR-medewerkster en een dertigtal gastvrouwen en -heren. Een deel van de vrijwilligers heeft zelf kanker gehad en kan dus uit eigen ervaring spreken.

  Wij zijn met nadruk geen medisch centrum. Met andere woorden: je kunt bij ons terecht voor informatie op allerlei gebieden, maar voor medische informatie verwijzen wij je graag naar jouw eigen behandelend arts of naar een andere organisatie.

  Kijk voor meer informatie over onze activiteiten op onze website of op Facebook.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply