Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je zorgverzekering oversluiten: is dat nu echt de moeite waard?

  Zo tegen het einde van het kalenderjaar kun je er echt niet omheen: de aanbiedingen van zorgverzekeraars. Zeker nu we sinds een aantal jaar de vrijheid hebben om ieder jaar over te kunnen stappen, vechten de meeste verzekeraars om onze aandacht, en willen ze je allemaal verleiden tot een overstap. Maar is dat nu echt de moeite waard, van zorgverzekering veranderen? Kan het nu echt grote voordelen hebben, of levert het vooral een hoop gedoe op?

  Ieder jaar overstappen is niet nodig

  Om je meteen gerust te stellen: ieder jaar overstappen is echt niet nodig. Ook al kan het zo lijken dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je bij je huidige zorgverzekeraar blijft, als je daar goed zit heb je geen reden om weg te gaan.

  Het is echter wel belangrijk om ieder jaar even te checken of je inderdaad nog wel goed zit. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een bepaalde (aanvullende) zorgverzekering ooit gekozen hebt omdat de dekking voor orthodontie bij kinderen zo goed was. Slim, want als je kinderen een beugel moeten en je bent er niet goed voor verzekerd, dan kunnen de kosten hiervoor behoorlijk oplopen. Als je kinderen echter volwassen zijn, en misschien zelfs wel het huis uit, is er geen enkele reden om nog een pakket te hebben waarin deze kosten ruimschoots worden vergoed. Overstappen naar een ander pakket, zonder dekking voor orthodontie, kan je in dat geval maandelijks een aardige besparing opleveren. Kijk op deze manier dus zo nu en dan even naar je polis; heb je alle dekkingen die geboden worden echt nog nodig?

  Check wel jaarlijks of je verzekering nog bij je past

  Overstappen van zorgverzekering wordt steeds gemakkelijker, en dat is goed nieuws; zo kun je een zorgverzekering kiezen die past bij wat jij wilt en nodig hebt. Zoals hierboven geschetst, kan overstappen een goed idee zijn als je te hoog verzekerd bent, en meer premie betaalt dan nodig is.

  Andersom kan het echter ook het geval zijn: als je merkt dat je vrijwel ieder jaar meer fysiotherapie nodig hebt dan je aanvullende verzekering vergoedt, kan het de moeite waard zijn om juist over te stappen naar een verzekering met een uitgebreidere vergoeding. Hierdoor ga je maandelijks misschien wat meer betalen, maar kom je niet meer in de situatie terecht dat je de fysiotherapeut zelf moet gaan betalen, of nog erger, je behandeling moet staken omdat je er het geld niet meer voor hebt. Zelfs wanneer je maandelijks wat meer gaat betalen, kun je op de langere termijn dus goedkoper uit zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply