Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Juist ademhalen is gezond!
  Rate this post

  Ademen doen we onbewust. Heel handig, omdat je het zo nooit kunt vergeten. Soms merk je dat er iets aan je adem verandert, tijdens intensieve beweging, of wanneer je sterke emoties ervaart. Dan ben je je bewust van je adem, voor een kort moment.

  Een tijdje geleden meldde zich een meisje in mijn praktijk. Sportief en positief van karakter. Ze had al een aantal maanden last van hyperventilatie en viel regelmatig flauw. De huisarts, fysiotherapeut en psycholoog lukten het niet het probleem met haar op te lossen.

  NEI is een methode om te ontdekken welke emoties onze balans verstoren. Met NEI ga je op zoek naar de oorzaak. Je bewust worden van de reden van de onbalans, zodat je deze kunt helen. Zo vonden wij ook de emoties die verantwoordelijk waren voor hyperventilatie en flauwvallen; gevoelens van onzekerheid in specifieke situaties. De oorzaak kan voor iedereen anders zijn, maar als we de oorzaak hebben gevonden, kunnen we ze ook weer in balans brengen. Door het bewust worden van de onderliggende problemen kon de disbalans worden hersteld.

  Adempatroon herstellen
  De adem van dit meisje was een tijd flink ontregeld geweest. Daarom gingen we aan het werk met het herstellen van haar adempatroon. Zij leerde te luisteren naar haar adem, naar haar lichaam en ze leerde te vertrouwen op haar innerlijke stem. Door het doen van speciale ademhalingsoefeningen lukte het haar om haar gedachten tot rust te brengen en haar lichaam in ontspanning.

  Alles is één
  Juist ademen brengt je gedachten, je lichaam en je emoties met elkaar in verbinding. Alles is één en beïnvloedt elkaar continu. Ben je boos, dan voel je dat in je adem en je lichaam. Ben je relaxed, dan zul je dat ook merken aan je rustige ademhaling en een zachte blik in je ogen. Emoties willen graag even aandacht. Soms mag je gewoon even naar binnen kijken; zien wat er speelt. Je bewust worden van gevoelens en gedachten, ze erkennen en vervolgens loslaten.

  Als je goed op je adem let, dan zul je merken dat deze niet altijd even snel of langzaam gaat, of even diep. Door een gewoonte te maken van het aandacht geven aan je lichaam en je adem, merk je dat je invloed kunt hebben op jouw emotionele en lichamelijke balans. Je lichaam stuurt je adem en je adem stuurt je lichaam.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply