Rate this post
 • Kiezen vanuit je hart
  Rate this post

  NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een methode waarmee je onbewuste, onverwerkte emoties of gebeurtenissen opspoort en in balans brengt. Deze disbalans uit zich als ­bijvoorbeeld woede-uitbarstingen, angstig zijn, niet lekker in je vel zitten, gespannen zijn, slecht kunnen slapen en terugkerende fysieke klachten.

  Op een dag stapte een jonge vrouw mijn ­praktijk binnen. Zij oogde vermoeid en maakte een onrustige indruk. De verwachtingen van de omgeving maakten dat ze volledig in de ‘doe-modus’ zat. Ze deed alles heel goed, maar haar gezondheid ging achteruit en uiteindelijk meldde ze zich ziek bij haar werkgever.
  Tijdens het NEI-consult ging ik met deze vrouw op zoek naar de oorzaak van haar gedrag. Wat maakte dat ze álles moest doen en dan ook nog perfect? Welk stemmetje in haar ­vertelde haar dat ze niet mocht uitrusten? Bij deze vrouw lag de oorzaak in een patroon dat zij heeft geleerd in het gezin waarin zij opgroeide.
  Iedereen heeft in een gezin zijn eigen rol. ­Wanneer je opgroeit, maak je je los van deze rollen en ga je op zoek naar wie jij bent en wat jij wilt in dit leven. Maar kinderen zijn loyaal aan hun ouders en kunnen er zo onbewust voor kiezen om bepaalde patronen vast te houden. De jonge vrouw zat verstrikt in zo’n systeem. Met NEI kon zij dit oude patroon loslaten en kiezen voor een nieuw patroon, dat paste bij haar leven nú.
  Ze durfde daarna moeilijke keuzes te maken, te kiezen voor haar geluk en andere prioriteiten te stellen. Ze koos voor de beste weg in plaats van de meest veilige.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply