Rate this post
 • Een kind wordt een ster als het kan stralen
  Rate this post

  Steeds meer kinderen voelen zich niet gelukkig. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Een kind kan ziek zijn of een zieke ouder of bijvoorbeeld gescheiden ouders hebben en niet goed raad weten wat te doen met zijn of haar gevoelens. Daarnaast zijn er steeds meer kinderen die het huidige onderwijs en de drukke maatschappij als een hele uitdaging ervaren. Dit zijn (hoog)gevoelige kinderen.

  De hele dag worden ze geprikkeld. Ook onuitgesproken emoties voelen ze en vaak zijn het beelddenkers. Het huidige onderwijs is daarop onvoldoende ingericht. Ze kunnen ziek worden of extreem druk gedrag vertonen. Ze krijgen soms een stempel, zoals ‘AD(H)D’ of ‘autisme’. Het kind en de omgeving zien het vervolgens als een aandoening. Anika Morsink van ProLumina vindt ieder kind uniek en waardevol. Wat ligt onder dit gedrag, wat zijn de kwaliteiten van een kind en hoe leert een kind? ProLumina ondersteunt kinderen, hun leerkrachten en ouders hierin. Als eerste wil ProLumina uitval en extreem gedrag voorkomen door voorlichting te geven aan opvoeders vanuit de ‘Hallo, ik ben Gwen Academie’. Wat is (hoog)sensitief en hoe kun je het kind op een positieve manier hierin begeleiden?
  Tevens verzorg ik empowermenttrainingen aan kinderen ter voorkoming van negatief gedrag en uitval. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, train ik in het weerbaarder worden door psychofysieke oefeningen (Rots en Water) en communicatieve vaardigheden in te zetten en het omgaan met (hoog)gevoeligheid. De inzet van een holistische EMDR-sessie (traumaverwerking) doet ook wonderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply