Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Laat die bijwerkingen aanpakken
  4/4 - (1 stemmen)

  Borstkanker brengt zowel je lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er veel behandelingen mogelijk om deze ziekte mee aan te pakken. Heb je weleens aan acupunctuur gedacht? Acupunctuur kan kanker weliswaar niet genezen, maar kan je wél veel goeds brengen. De behandelingen kunnen namelijk ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

  In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Deze energiebanen noemen we ‘meridianen’. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Bij ziekte kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

  Energie gaat stromen
  Door de behandelingen tegen borstkanker kan de energiestroom in je lichaam geblokkeerd raken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, vermoeidheid, een verminderde eetlust en diarree, maar ook psychische klachten als somberheid en angst. Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan de acupuncturist ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam aangezet wordt om zichzelf te herstellen. De klachten verminderen of gaan zelfs helemaal weg.

  Betere start
  Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemotherapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je de therapieën in een betere conditie kunt ondergaan.
  Acupunctuur wordt grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Over de specialist
  Acupuncturist Lanh Scholten-Nguyen: ‘Toen ik 16 was, zorgde ik voor mijn oma na een herseninfarct. In het ziekenhuis kreeg ze elke dag acupunctuur en ik zag hoe ze elke dag opknapte, zonder gebruik van medicijnen. Zo raakte ik geïnteresseerd in acupunctuur. Ik ben begonnen met acupressuur, maar later ben ik ook met naalden gaan werken.’

  Gezichtsacupuntuur
  Gezichtsacupuntuur is een holistische behandeling. Net zoals je oor, handpalmen en voetzolen, bevat ook je gezicht punten die corresponderen met je organen en lichamelijke systemen. Het gebied bij je bovenlip bijvoorbeeld, staat in contact met je darmen. Het gebied onder je ogen, daar waar je wallen krijgt, vertelt je iets over de staat van je nieren. Tijdens een gezichtsacupuntuurbehandeling worden de relevante plekken in je gezicht bewerkt met heel dunne naaldjes en met een electro-acupuctuur apparaatje. Hierdoor krijg je een betere doorbloeding, een roze, gezonde teint en kunnen rimpels vervagen omdat je huid strakker wordt.

  Acupressuur tijdens Ooracupunctuur
  Acupuncturist Lanh Scholten-Nguyen is, naast acupunctuur, gespecialiseerd in acupressuur. Hierbij wordt met de handen druk uitgeoefend op bepaalde acu-punten, waardoor de energiedoorstroming (en daarmee de gezondheid) wordt bevorderd. De techniek neemt spanning weg, zorgt voor een betere bloedcirculatie en biedt verlichting bij een groot aantal klachten. Het ondersteunt de acupunctuur op bijzondere wijze. Lanh combineert acupressuur vaak met oor-acupunctuur. Ze legt uit: ‘Één van de redenen waarom ik oor-acupunctuur doe, is om het lichaam vrij te houden voor acupressuur. Als ik je schouder vol met naalden zet, kan ik geen acupressuur meer toepassen. Als ik dan daarna vind dat het nodig is, plaats ik alsnog naalden in je schouder.’

  ‘Vakkundig te werk’
  Het is plezierig dat Lanh de acupunctuur combineert met acupressuur. Lanh gaat vakkundig te werk. Ze is heel vriendelijk en op een leuke manier nieuwsgierig.
  – Sabrina

  ‘Klachten bijna helemaal verdwenen’
  Afgelopen jaar kreeg ik neuropathie in vingers en voeten als gevolg van chemotherapie. Lanh heeft mij behandeld en de klachten zijn bijna helemaal verdwenen! Ze luistert enorm goed, legt goed uit wat ze doet en waarom. Ze is zeer professioneel en maakt gebruik van meerdere technieken waarmee ze echt het verschil maakt. Ik vertrouw haar volledig en elke keer na de behandeling voel ik dat het heel erg goed is voor mijn lijf.
  – anoniem

  Acupunctuur is effectief bij een hele hoop aandoeningen en symptomen. Onder andere:
  – pijnklachten
  – verslavingen
  – stress
  – chronische vermoeidheid
  – depressie
  – kiespijn
  – menstruatieproblemen
  – rugpijn
  – slapeloosheid
  – zwangerschap/ondersteuning

  Wist je dat…
  … meerdere medische centra en ziekenhuizen in Nederland acupunctuur adviseren om misselijkheid na chemo te verminderen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply