fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De natuur houdt je gezond

  Zit jij ook veel binnen? Ben je voortdurend online? Kom nu achter dat scherm vandaan en ga naar buiten. De natuur houdt je lichaam en geest gezond – dat is nu ook wetenschappelijk bewezen.

  5 redenen om naar buiten te gaan:

  1. Natuur vermindert stress
  Dat fysieke inspanning helpt om stress en angst te verminderen, is je misschien bekend. Maar wist je ook dat een groene omgeving dat effect nog versterkt? Van bewegen in de natuur krijg je een gezondere bloeddruk, een rustigere hartslag en een beter humeur dan van bewegen in de stad, zo constateerden Japanse wetenschappers recentelijk.

  2. Natuur geeft rust
  Mobiele telefoon, tablet, computer en tv zijn overal en vragen onze voortdurende aandacht. Die vele prikkels kunnen geestelijke (over)vermoeidheid veroorzaken en zelfs een burn-out. Buiten kun je herstellen van die overdosis onrust. De natuur biedt ons overprikkelde brein rust. Rust die nodig is voor creativiteit en concentratie.

  3. Natuur maakt gelukkiger
  Waarom je zo kunt opknappen van een strandwandeling? Wetenschappers van Stanford University hebben ontdekt dat mensen na een stevige wandeling door de natuur minder piekeren en meer positieve emoties ervaren dan na een stadswandeling.

  4. Natuur maakt je vriendelijker
  De aanblik van een bloemrijke polder of een mooie wolkenlucht, daar kun je zomaar blij van worden. De schoonheid van de natuur maakt positieve gevoelens in ons los. En die gevoelens, zo concludeerden Californische wetenschappers recentelijk, maken ons vriendelijker voor onszelf en voor anderen.

  5. In de natuur voel je dat je leeft
  Buiten zijn, doet iets met je. De levende natuur om je heen, de schoonheid ervan – het maakt dat je je vitaal voelt, ­vrolijker en opener. De natuur geeft je letterlijk ruimte: om te ademen, om tot rust te komen, om te voelen dat je leeft.

  En als je dan buiten bent, wees daar dan ook echt aanwezig. Kijk met aandacht om je heen, voel de zon op je gezicht, luister naar de wind en snuif de geuren op. Laat de natuur je helpen om lichaam en geest gezond te houden.

  Als je wat extra hulp kunt gebruiken
  Misschien merk je dat je extra ondersteuning kunt gebruiken om in balans te blijven? Een 8-weekse mindfulness-training kan je helpen gezonder om te gaan met onrust, spanning en gepieker. Lees meer over wat mindfulness je te bieden heeft op de website. Daar vind je ook de nieuwe startdata.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply