Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Nooit gedacht dat ik een haarwerk leuk zou vinden’
  Rate this post

  Al voor mijn dertigste begon ik kaal te worden, maar dat maakte me niet zoveel uit. Maar toen ik vorig jaar een haarwerk mocht proberen, sloeg ik dat aanbod niet af…

  Fiona, de eigenares van De Haarwerksalon, is een buurvrouw van me, en ze zocht een mannelijk model om een haarwerk bij aan te meten. Ik wilde wel. Waarom niet? Als het niks voor mij zou zijn, kon ik het gewoon weer afzetten.

  In oktober zou het gaan gebeuren. Van te voren moest ik ongeveer een maand lang het haar op de zijkant van mijn hoofd laten groeien. Toen dat lang genoeg was, kon Fiona aan de slag. Ze heeft een malletje gemaakt van het gedeelte op mijn hoofd waar geen haar groeit. Fiona heeft samen met mij de kleur bepaald, de dikte van het haar en de natuurlijke slag, waardoor het precies op mijn eigen haar lijkt en je het ook niet ziet zitten. Toen moest ik even geduld hebben want toen moesten de haarstukjes gemaakt worden, dit duurde een aantal weken.

  Ik moet zeggen: het stond mij meteen. Het was een heel ander gezicht. Mijn zussen vonden dat ik weer leek op het ‘broertje van vroeger’. Dat is niet zo gek: ik leek er inderdaad jaren jonger door. Het was wel even wennen, want ik moest nu ‘s ochtends weer mijn haar kammen. Dat heb ik jarenlang niet hoeven doen.

  Het is nu februari en het haarwerk zit nog steeds op mijn hoofd. En het zit perfect! Ik merk er niks van dat het erop zit. Het voelt ook niet raar aan, want het zit heel natuurlijk. Bijkomend voordeel is dat het lekker warm is op koude dagen. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik een haarwerk leuk zou vinden, maar nu voel ik mij ermee verwend als proefkonijn. Ik ben er blij mee!

  – Lowie ‘Lood’ Rinkel (56)

  uit Assendelft

  Natuurlijke uitstraling
  Fiona Ofman van De Haarwerksalon: ‘Het hebben van een goed kapsel is heel belangrijk: het kenmerkt je gezicht en vormt een onderdeel van je gehele uitstraling. Het is dan ook nooit fijn om je haar kwijt te raken. Haarverlies kan ontstaan door ouderdom, maar ook door chemotherapie of de haarziekte alopecia. Met een haaraanvulling, volledig haarwerk (pruik) of haarstukje krijg je een passend kapsel met een natuurlijke uitstraling. Als je nog maar weinig haar hebt, kan ik gebruik maken van speciale dubbelzijdige tape of van clips, zodat het haarwerk op- en afgezet kan worden. In mijn salon, waar onder andere een kappersstoel en een wastafel is, is je privacy gegarandeerd en kun je in alle rust je wensen rond het model en de kleur met mij bespreken. Alle soorten kapsels zijn mogelijk, en eventueel kan het gewenste haarwerk nog aangepast worden totdat het volmaakt is.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply