Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen via je oren
  Rate this post

  Tijdens de vakantieperiode krijgen je oren het vaak zwaar te verduren. Vliegreizen, zee- en zwembadwater, harde muziek op festivals: het hoort er allemaal bij. Nu de vakantie achter de rug is en het gewone leven weer begint, is het tijd om eens goed voor je oren en holtes te zorgen.

  Door middel van warmtetrillingen van helende oorkaarstherapie worden je oren en holtes goed gereinigd. Tegelijkertijd ontvang je een diep ontspannende oormassage en worden de hoofdhuid en schedelrand ook heerlijk gemasseerd.

  Warmtetherapie
  Oorkaarstherapie is een oeroude warmtetherapie, die goed kan worden ingezet als ondersteunende therapie om pijn te verzachten. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd en ontspant het lichaam. Dit draagt allemaal bij aan het natuurlijke genezingsproces van het lichaam omdat alle met het oor verbonden organen worden beïnvloed door warmtewerking. Denk hierbij aan de buitenkant van het trommelvlies, je middenoor en evenwichtsorgaan.

  Drukregulatie
  Er ontstaat een trilling van de stijgende lucht, wat te danken is aan de natuurlijke beweging van de vlam. Hierdoor ondergaat je trommelvlies een lichte massage. Veel mensen ervaren dit als een intensief gevoel waarbij de warmte een bevrijdend effect heeft op de drukregulatie in je oor-, voorhoofd en bijholten. De druk in deze gebieden neemt dan ook af en spontaan krijg je een vrijere neusademhaling én een beter geurvermogen.

  Tot rust
  Sita del Carmen is onder andere gespecialiseerd in oorkaarstherapie. Ze legt uit: ‘Tijdens de sessie gebruik ik etherische oliën zoals mandarijn, sinaasappel of lavendel. Deze etherische oliën zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Doordat de kruiden een directe werking hebben op het zenuwstelsel van het limbisch systeem, is het mogelijk om meerdere klachten te behandelen. Het limbisch systeem heeft namelijk invloed op verschillende psychische en én fysieke klachten. Voorafgaand aan de oorkaarstherapie worden een zachte en ontspannende energetische hoofdmassage en oorschelpmassage gegeven om je nog meer tot rust te laten komen.’

  Oorkaarstherapie bij kinderen
  Sita vertelt dat oorkaarstherapie ook geschikt is voor kinderen: ‘Met name mandarijn is zeer geschikt voor kinderen omdat het een blij gevoel geeft. De kinderen komen tijdens de behandeling dan ook helemaal tot rust.’

  Welke klachten kunnen worden behandeld met oorkaarstherapie?
  – irritaties aan oor, neus, voorhoofd en bijholten
  – hooikoorts
  – oordruk
  – oorsuizen
  – drukregulatie bij hoofdpijn
  – migraine
  – bijholte-ontsteking
  – verkoudheid en griep
  – keelpijn, ontstoken amandelen
  – doorbloedingsstoornissen van het oor
  – hyperactiviteit
  – stress
  – nervositeit, angsten, depressie
  – slapeloosheid
  – vermoeidheid (ook psychisch)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply