Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ontspanning begint bij de voeten

  Natuurlijk wil je het goed doen op je werk. Maar als je te veel hooi op je vork neemt of te veel verantwoordelijkheden op je neemt, kan dat leiden tot stress. Nou is een beetje spanning op z’n tijd niet verkeerd, maar je moet er niet te lang mee blijven rondlopen. Voetreflexologie kan helpen om van je spanning af te komen.

  Hoe kan een massage van je voeten nou helpen tegen stress? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch is het mogelijk. Op de voeten liggen allemaal punten die corresponderen met organen, weefsels, zenuwen en spierstelsel. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is die verstoring terug te vinden in de voet, en dat kan zich uiten in pijn of rood worden van de voeten.
  Door op bepaalde punten te masseren, heft voetreflextherapeut Joyce Koster de energieblokkades op, waardoor energie weer vrij kan stromen en het lichaam zichzelf kan herstellen. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor de weefsels meer zuurstof krijgen en de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Bovendien zorgt de behandeling voor ontspanning in een periode waarin je voortdurend gespannen bent en steeds ‘in je hoofd’ zit. Je ervaart weer hoe het is om je lichaam te voelen en dit als prettig te ervaren.
  Wanneer je bijkomende klachten hebt, zoals darmklachten, kunnen die heel goed behandeld worden met voetreflexologie.
  Voor het beste resultaat is het raadzaam om gedurende enkele weken je wekelijks te laten behandelen. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen. Ook is het geen gek idee om regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, bij Joyce langs te gaan voor een ‘onderhoudsbeurt’ van je lichaam, om klachten te helpen voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply