Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Past een kleurrijke badkamer bij jou? Check it out!
  Rate this post

  Het leuke bij badkamers is dat je heel goed aan de samenstelling van kleuren en materialen kan zien uit welke periode ze komen. ‘Vroeger’ was alles lekker hoogglans wit en van keramiek. De laatste paar jaar ging men voor witte badkamers met natuurlijke tegels en zwarte kranen. Nu ontstaat een tegenstroom: mensen die houden van kleur en heel veel persoonlijkheid in de badkamer. Denk aan groene, blauwe of roze tegels of zelfs badkamermeubels én sanitair in funky kleurtjes. Ben jij al klaar voor die nieuwe trend?

  Waar komt dit vandaan?
  Trends uit zonnige oorden zoals Marokko winnen enorm aan populariteit. En wat zie je daar veel terug? Exact: naast veel natuurlijk producten en zachte kleuren durven ze daar met ‘extreme’ kleuren te experimenteren. Kleur zorgt immers voor sfeer en vrolijke, opvallende kleurtjes in jouw badkamer kunnen ervoor zorgen dat jij elke ochtend fluitend naar je werk vertrekt. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan geven we je graag 4 tips!

  1. Vergeet je budget niet
  Laten we beginnen bij een belangrijk begin: het budget. Zeker in deze tijden, kost een verbouwing al snel veel geld. Zeker in een badkamer. Ook zodra je meer kleur in de badkamer wilt, kan dit flink in de papieren lopen. Zo zijn er enkele merken op de markt die sanitair in allerlei funky kleurtjes aanbieden, maar over het algemeen zijn dit designmerken en hangt hier een stevig prijskaartje aan vast. Daarom kan het bijvoorbeeld interessant zijn om te kiezen voor betaalbaar sanitair en de kleurrijke accenten te halen uit meer betaalbare dingen, zoals een kleurrijke kast of een grote plant. Weinig budget ter beschikking? Met een vrolijke badmat en bijpassend douchegordijn fleurt de ruimte al snel op. Of betegel maar een deel van de wand met een opvallende kleurrijke tegel: dat scheelt veel geld in vergelijking met een hele wand.

  2. Lekker scrollen op Pinterest
  Lijkt het je wel wat om een badkamer te hebben die geen witte, strakke ruimte is? Dan zijn er verschillende ‘levels’ van kleur waar je voor kunt kiezen. Zo is de zogenaamde Bali badkamer erg populair, met hout en veel groene accenten – of zelfs planten als je natuurlijk licht hebt.

  Mag het wel wat meer zijn? Dan is een accentmuur of een kleurrijke badkamerkast een andere manier om wat kleur toe te voegen. En als je helemaal niet bang bent van kleur, dan kun je bijvoorbeeld kleurrijke tegels in je douche combineren met een funky kleurtje op de muur en een opvallende badkamerkast. Een goede manier om te weten te komen wat jouw stijl precies is, is scrollen door Pinterest. Echt! Je vindt ontzettend veel foto’s met keywords zoals ‘colorful bathroom’ of ‘colorful tiles bathroom’. Toch nog met een klein oog naar wat rust op zoek? Weet dat je met bijvoorbeeld RVS kranen of Gun metal kranen alles wat kan compenseren.

  3. Denk aan de ‘longevity’ van je ruimte
  Zoals in het begin duidelijk werd: trends zijn altijd maar voor even. Daarmee kan jouw smaak ook (snel) veranderen. Zeker bij kleur is dat ‘gevaarlijk’. De uitgesproken kleur die je nu leuk vindt, ben je misschien wel over enkele jaren zat. Daarom raden we aan om bij het designen van jouw kleurrijke badkamer na te denken over hoe lang je jouw ruime wilt gebruiken. Vind je het niet erg om elke twee jaar aanpassingen te maken? Go wild! Maar wil je de ruime jaren gebruiken? Dan kan het zijn dat én roze tegels én gouden kranen én een blauw bad wat veel van het goede wordt. Wees je hier altijd van bewust. Dan maak je altijd goed overwogen beslissingen.

  4. Het leven is kort, doe wat je gelukkig maakt
  Als laatste en misschien wel belangrijkste: als jij houdt van kleuren, maar al je vrienden en familie hebben een witte badkamer en ze vinden jouw stijl maar moeilijk vinden… laat je dan niet stoppen. Het is jouw leven, jouw badkamer… doe gewoon wat je gelukkig maakt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply