Rate this post
 • Pijn? Daar wil ik niet mee leren leven!
  Rate this post

  Al jarenlang had ik last van mijn nek. Soms was het zo erg dat het al pijn deed als ik alleen maar stil rechtop zat. Het zorgde ook voor veel pijn en stijfheid in mijn schouders en vaak had ik er ook hoofdpijn bij. Op zulke dagen bleef ik het liefst in bed liggen. Natuurlijk was ik er al regelmatig voor bij de huisarts geweest. Er zijn verschillende keren foto’s gemaakt en ik heb fysiotherapie gehad wat vaak maar tijdelijk hielp. Een echt duidelijke, medische oorzaak werd nooit gevonden. Het bleek typisch zo’n chronische klacht waar ik maar ‘mee moest leren leven’.

  Als je voor je gevoel alles al hebt geprobeerd, ga je inderdaad geloven dat je je pijn maar voor lief moet nemen. Alleen als de pijn heel heftig was, nam ik pijnstillers. Ik hou gewoon niet zo van ‘die troep’ in mijn lijf. Nu, achteraf, kan ik wel stellen dat die continue pijn een behoorlijke impact op mijn doen en laten had.

  Chiropractie
  Via een vriendin hoorde ik over Chiropractie Friesland. Haar schoonmoeder was daar behandeld voor haar rugpijn en zij was laaiend enthousiast. Eerlijk gezegd was ik behoorlijk sceptisch, maar toen ik op een gegeven moment weer zo’n pijn had, heb ik toch maar gebeld. Wat had ik te verliezen, erger dan dit kon het toch niet worden.

  Lichte techniek
  Sindsdien is er veel veranderd. In tegenstelling tot eerdere behandelaars, werd er niet alleen naar mijn nek gekeken, maar ook naar de rest van mijn lichaam. Mij werd uitgelegd dat het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel en de organen een nauwe onderlinge relatie hebben. En het mooie is: er komen helemaal geen medicijnen of apparaten aan te pas. Door middel van lichte correctie- en ­mobiliserende technieken zijn bepaalde blokkades in mijn lichaam opgeheven. En mijn nek? De pijn is grotendeels verdwenen, ik kan mijn hoofd en schouders bijna weer helemaal vrij bewegen. En hoofdpijn heb ik gelukkig nog maar af en toe. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en het gaat steeds beter. Had ik dit maar eerder geweten.

  – Harmke (34) uit Oranjewoud

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply