Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Positieve prikkels

  Iedereen wil zich goed voelen en lekker in zijn of haar lichaam zitten. De rust hebben om te ontspannen, het hoofd helder om zich te concentreren en voldoende energie om dingen te ondernemen. Dit houdt in dat je in contact staat met jezelf en je naaste omgeving. Maar wat doe je als je je niet meer thuisvoelt in je eigen lijf en alles je teveel wordt?

  Als je niet lekker in je vel zit, hoef je dit niet altijd alleen op te lossen. Je mag om hulp vragen om van jouw klachten af te komen. Denk eens aan een acupunctuurbehandeling: een behandelmethode waarbij zeer dunne naaldjes worden ingebracht in bepaalde punten op de meridianen. Door op deze manier ‘prikkels’ te geven aan het lichaam, kan de energie die door de meridianen stroomt, beïnvloed worden. Ook wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ertoe aangezet om weer in balans te komen. De naalden zijn heel dun, tussen de 0.16 en 0.25 mm. Tijdens het manipuleren van de naald kun je een bepaalde prikkelende sensatie voelen, dat wordt ‘de Qi’ genoemd.

  Geblokkeerde energie bevrijden
  Bij Wu Xing Almere, Praktijk Chinese Geneeswijze worden twee vormen van acupunctuur toegepast. Bij de psycho-emotionele acupunctuur wordt gericht geprikt wordt op storende energie die door emoties in het lichaam blijven zitten. Dit geeft klachten als fysiek en mentaal niet goed in je vel zitten. Deze techniek wordt gebruikt bij mensen in stress-situaties, bij burn-out en bij paniek- en angstaanvallen.

  Meer balans en minder pijn
  Wu Xing gebruikt ook de Dr. Tan Balans acupunctuurmethode. Deze methode is geschikt voor directe pijn­vermindering en het verminderen van tintelingen, een doof gevoel en gevoelloosheid. Het aangedane gebied wordt hierbij niet aangeraakt: dus geen naalden waar de pijn zit. Acupunctuur is ook effectief bij de behandeling van pijn in de gewrichten, rug en ledematen, ‘frozen shoulder’, whiplash, hoofdpijn, menstruatiepijn, buikpijn en maagpijn als gevolg van stress. Bovendien helpt het goed bij overgangsklachten en opvliegers, fibromyalgie, neuropathie en allergische reacties. De aard van de klachten bepaalt hoeveel behandelingen er nodig zijn. Klachten kunnen helemaal verdwijnen, of de pijn vermindert aanzienlijk. Het resultaat kan blijvend zijn, of zorgen voor vermindering van de pijn. Hierdoor wordt de kwaliteit van jouw leven beter en kunnen medicijnen vaak verminderd worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply