Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Re-integreren, zo doe je dat
  Rate this post

  Met name bij intelligente en hoogbegaafde mensen, alsmede bij beelddenkers, is het ingewikkeld om hen op een ander, en wellicht beter, idee te brengen. Door vragen te blijven stellen is het mogelijk om vastgeroeste meningen los te weken. Dit is de eerste stap naar re-integratie.

  Dat er nog geen functie verworven is heeft veelal te ­maken met leeftijd, de inhoud van het werk, de aard van de werkzaamheden en de manier van het verwerven van een functie. Jij wil jouw mogelijkheden weer op een rij krijgen, je zelfvertrouwen vergroten, leren netwerken, jezelf leren verkopen enzovoort. Open daarvoor allereerst de deur naar jezelf, dan naar anderen en kom terug in het arbeidsproces!

  De deur openen
  Paul Gommans, van Spatial Thinking Consulting, werkt ongemerkt sturend en richtinggevend. Je kunt je verhaal kwijt, je hervindt vertrouwen, compassie en eigen verantwoordelijkheid. Paul daagt jou uit om zelf na te denken over jouw ideeën en wat deze betekenen voor jouw functioneren. Het is belangrijk dat je er zelf achterkomt. Geen voorgekauwde adviezen, maar een manier om het eigen denkbeeld positief te veranderen. De methodiek, die uitlokt tot zelf nadenken over schijnbaar onwrikbare gedachtes en meningen, is de Socratische aanpak. Een aanpak die ook voor beelddenkers werkzaam is gebleken.

  Socratische aanpak
  De Griekse filosoof Socrates was grootmeester in het stellen van de juiste vragen. Hij heeft het zelfs tot een kunst verheven. Met Socratisch coachen brokkelen de overtuigingen van bijvoorbeeld een beelddenker langzaam af en komen er nieuwe perspectieven voor in de plaats. Socratisch coachen is vooral geschikt als iemand vastzit in diepgewortelde overtuigingen, die iemand hinderen of blokkeren in zijn functioneren. Paul stelt vragen die dieper gaan en subtiel prikkelen, die dichter bij iemand zijn visie of gevoel komen. Het zijn vragen die soms confronterend kunnen zijn, maar nooit bedreigend of kwetsend. Ideaal voor personen die beelddenkers zijn.

  Relatie met de cliënt
  Met elke cliënt wordt een duurzame relatie aangegaan, waarbij cliënten ook na beëindiging van het traject contact kunnen blijven houden. Tijdens het traject is er veelvuldig telefonisch contact en e-mailcontact, zoals over redactie van CV, resumé, sollicitatiebrieven, voor- en nabespreking van sollicitatie- en netwerkgesprekken en bemoediging na mislukte sollicitatiegesprekken. Ook wordt tijd besteed aan het profileren van cliënten in de eigen netwerken van Spatial Thinking Consulting.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply