Rate this post
 • Rosalie
  Rate this post

  ‘Ik word volgend jaar 70 en ik krijg steeds meer het gevoel dat ik op de drempel van mijn laatste levensfase sta. Inmiddels heb ik veel vaker het gevoel dat ik mag genieten van de terugblik op een mooi en bewogen leven, met ondertussen ook het vooruitzicht op een toekomst, waarin de dingen anders maar vooral langzamer zullen verlopen. Begin dit jaar zette corona de wereld op zijn kop. Dat zorgde voor veel ruimte en tijd. Daardoor kwam ik op het idee om bij dit moment stil te staan.’

  Ik nodigde Rosalie uit voor een kennismakingsgesprek in mijn studio, want ik wilde graag meer van haar weten. In tegenstelling tot wat ik verwachtte, kwam er een leuke, hippe, sportieve en moderne vrouw binnenstappen. Iemand van deze tijd maar met onwijs veel kennis en ervaringen. Een vrouw die, wat mij betreft, niet aan het begin van haar laatste levensfase staat, maar er juist nog middenin.

  Haar verhalen waren bijzonder interessant en inspirerend om naar te luisteren. Ze vertelde me niet alleen over haar bewogen carrière als jurist, maar ook over zoveel andere terreinen: haar voorliefde voor kunst en de vele mooie vriendschappen die ze in haar leven heeft mogen opbouwen, alsmede haar relatie met een lieve man met wie ze hobby’s, interesses en lief en leed mag delen. Een groot geschenk!

  Ondanks de grote verschillen tussen haar en mij voelde Rosalie zich op haar gemak in mijn studio. Dat is fijn om te weten en te horen, want voor portretten met inhoud en diepte is een klik en vertrouwen tussen mijn klanten en mij erg belangrijk. Zonder deze klik en het vertrouwen is het lastig voor mijn klant om zich volledig over te geven tijdens de fotoshoot. Daarnaast geeft het mij de inspiratie om vrouwelijke, authentieke en krachtige beelden te maken.

  Rosalie heeft veel lieve en dierbare mensen om zich heen. Toch gaf ze duidelijk aan dat ze vooral aan zichzelf toebehoort en er daarom nu voor kiest om alleen geportretteerd te worden. Misschien dat we elkaar in de toekomst nog eens treffen en dat ze er dan voor kiest om samen met haar lieve partner geportretteerd te worden.

  Een belangrijke levensles die Rosalie met mij wilde delen was dat leeftijd niet belangrijk is, maar wel wat je met die jaren gedaan hebt. Met deze levensles en gedachte hoopt Rosalie gezond en gelukkig oud te worden.

  Katja

  Own who you are
  Mogen zijn wie je bent. Dát is hoe Katja Diroen jou het liefst op de foto zet. ‘Ik richt me met mijn fotografie voornamelijk op vrouwen. We dragen zo vaak een masker en doen ons naar de buitenwereld anders voor dan wie we zijn. Maar hóé zou het zijn als je dat masker afgooit? Je je kwetsbaarheid laat zien? Met mijn fotografie wil ik bijdragen aan een eerlijke maatschappij waarin jij mag zijn wie je écht bent. Zonder masker. Puur en zonder opsmuk. Prachtig!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply