Rate this post
 • Stop ouderdoms­kwaaltjes!
  Rate this post

  Veel ouderen hebben tegenwoordig helemaal geen tijd om oud te worden. Ze blijven langer actief en voelen zich nog lang niet oud.

  De zestigers van nu zijn de veertigers van toen! Tot het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Er kunnen klachten ontstaan als reuma, artrose, hart- en vaatproblemen of osteoperose. Dan ben je al snel geneigd om minder te gaan bewegen. Maar het menselijk lichaam is gebouwd om te bewegen. Tijdens het bewegen stromen lichaamsvocht, bloed en lymfe door het lichaam, waardoor alle weefsels van vers bloed worden voorzien. Hoe minder je beweegt, hoe groter de kans op klachten. De verminderde doorbloeding zorgt voor kracht- en spierverlies, kortademigheid, een slecht geheugen, zware benen en weinig energie. Dit alles kan onze lichaamsbalans behoorlijk verstoren. Als wellnessmasseur kan ik op deze klachten inspringen. Massage is een uitstekend hulpmiddel bij onder- of overbelasting en fysieke en psychosociale klachten. Door massage wordt de doorbloeding van huid en spieren verbeterd, waardoor allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen.
  Verder ben ik gespecialiseerd in het behandelen van myofasciale triggerpoints. Dit zijn knopen of verklevingen in het spierweefsel waardoor de doorbloeding van de spier vermindert, met pijnlijke spieren en gewrichten tot gevolg. Ook heb ik specialisaties in onder andere massage bij artrose en kanker. Bij mij ben je geen nummer maar iemand met klachten of pijn, of iemand die juist wil voorkomen dat er klachten ontstaan. Neem eens een kijkje op de website voor alle mogelijkheden. Het is nooit te laat voor een vitaal bestaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply