Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Tatoeage voor medische en cosmetische toepassingen
    Rate this post

    Medisch tatoeëren wordt ook wel ‘dermatografie’ of ‘medisch pigmenteren’ genoemd. De techniek is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage. Met fijne naaldjes worden er kleurstoffen in de huid getatoeëerd, daar waar de eigen pigmentatie ontbreekt.

    Een gewone tatoeage is voor altijd. Bij medisch en cosmetisch tatoeëren is dat anders. Hierbij worden andere pigmenten gebruikt die in de loop van de jaren geleidelijk verdwijnen. Deze kleurstoffen zorgen voor een natuurlijk resultaat. Hoe snel de pigmenten vervagen, verschilt per persoon. Gemiddeld blijft een medische tatoeage 2 à 3 jaar goed zichtbaar. De tatoeage kan daarna meestal in 1 sessie weer worden bijgekleurd.

    Tepeltatoeage
    Bij een borstreconstructie, bijvoorbeeld vanwege borstkanker, zijn vaak de tepel en tepelhof geheel of gedeeltelijk verwijderd. Het ontbreken van een tepel kan voor vrouwen confronterend zijn en voor een onzeker gevoel zorgen. Met medische tatoeage kunnen de tepel en tepelhof worden ingekleurd. Dat kan als aanvulling op een tepelreconstructie door de plastisch chirurg, maar ook wanneer ervoor gekozen is deze ingreep niet te laten doen. Door verschillende kleuren en technieken te gebruiken, kan de huidtherapeut diepte aanbrengen in de tatoeage. Er wordt gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

    Huidtherapeut Yvonne vertelt: ‘Als een vrouw bij ons in het EMC komt, heeft zij vaak een lang en intensief behandeltraject achter de rug. Het tatoeëren van de tepel is vaak de laatste stap in dit traject en kan haar helpen om haar borst weer als compleet te zien. Het is heel bijzonder om hieraan te mogen bijdragen.’

    Wenkbrauwen
    Ook voor andere doeleinden kan dermatografie een mooie oplossing zijn, zoals wanneer je geen of weinig wenkbrauwharen hebt; van nature, door een ziekte of door een medische behandeling. Of als er een deel van de wenkbrauw ontbreekt omdat er een litteken doorheen loopt. Door met zeer fijne naaldjes te werken, kunnen de wenkbrauwharen zo natuurgetrouw mogelijk worden nagebootst.

    Onze huidspecialisten bieden ook behandelingen bij:
    – acne
    – huidoneffenheden
    – littekens
    – overmatig zweten
    – pigmentvlekken
    – rhinophyma
    – rimpels
    – spataderen
    – tatoeageverwijdering
    – xanthelasmata
    – zichtbare vaatjes

    Wist je dat …
    … bij tepelpigmentatie gebruik wordt gemaakt van de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld?
    … je bij EMC Gooi & Eemland ook terecht kunt voor het laten verwijderen van tatoeages met laser?
    … onze huidtherapeuten aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici?

    ‘Zó blij dat ik het gedaan heb’
    Mevrouw Dijksterhuis vertelt: ‘Na mijn borstreconstructie was ik eerst niet van plan om een tepel te laten tatoeëren. Ik vond het wel even genoeg geweest na alle ingrepen die ik had gehad en wilde geen gedoe meer aan mijn lijf. Toch bleef ik het gevoel houden dat het nog niet helemaal klaar was. Als ik in de spiegel keek, klopte het plaatje gewoon niet. Het was niet af. Op advies van de plastisch chirurg heb ik toen alsnog de stap naar het EMC gezet. De behandeling viel ontzettend mee, en elke keer als ik mezelf nu in de spiegel zie, ben ik zó blij dat ik het gedaan heb!’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply