Rate this post
 • Thuis aan krachttraining doen? Deze artikelen zijn onmisbaar!
  Rate this post

  Wil jij werken aan je spierkracht of je fysieke conditie, maar is de sportschool niet de ideale plek voor jou? Veel mensen vinden de sportschool maar intimiderend, vinden het te ver, of krijgen het moeilijk in hun schema gepast om daar helemaal naartoe te gaan. Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer om thuis aan krachttraining te doen. Met de juiste materialen wordt jouw woon- of slaapkamer de ideale homegym. Dit zijn de artikelen die je hoe dan ook moet aanschaffen!

  Een dumbbell-set
  Je spieren train je natuurlijk met gewichten! Dumbbells zijn kleine, compacte en handzame gewichten waarmee je je spieren makkelijk kunt trainen. Zoek op internet naar de juiste oefeningen die je met je dumbbells kan doen! Begin klein, met gewichtjes van bijvoorbeeld 1 kg en bouw dit iedere keer een beetje op. Zo kun je zo effectief mogelijk aan spiergroei werken.

  Lifting straps
  Lifting straps zijn een essentieel hulpmiddel voor krachttraining, met name bij het tillen van zware gewichten. Deze straps bevestig je om je polsen en om je halter of apparaat, waardoor je een stevige grip krijgt en minder risico hebt op uitglijden. Hierdoor kun je je beter concentreren op de oefeningen, de gewichten en je spieren. Lifting straps zijn vooral handig bij oefeningen zoals deadlifts, pull-ups en rows.

  Je eigen trainingsbank
  Een trainingsbank is een essentieel meubelstuk voor krachttraining thuis. Deze bank biedt stabiliteit en ondersteuning bij verschillende oefeningen, zoals bankdrukken, shoulder presses en flyes. Ga voor een verstelbare trainingsbank, dan kun je per oefening de hoek van je bank aanpassen en op die manier effectiever trainen en meer variatie aanbrengen in je work-out. Zorg ervoor dat de bank stevig en comfortabel is, met een goede kussenvulling en verstelbaarheid.

  Een goede yoga-mat
  Een fijne yoga-mat is ideaal voor buikspieroefeningen, yoga (natuurlijk) en rek- en strekoefeningen. Dat laatste is belangrijk wanneer je veel spierkracht traint. Door na jouw oefeningen even goed te rekken en strekken, houd je je spieren soepel.

  Weerstandsbanden
  Weerstandsbanden zijn handige en vaak ook goedkope tools voor het trainen thuis. De elastische banden bieden weerstand bij verschillende oefeningen, waardoor ze meer kracht kosten en je dus effectiever kunt trainen. Zeker voor de training van armen en benen zijn ze ideaal. Ook kun je weerstandsbanden gebruiken voor verschillende revalidatie-oefeningen. Thuis trainen is ontzettend makkelijk. Met de juiste materialen behaal jij je fitnessdoelen gewoon in je eigen woonkamer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply