Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verzuim door hormonale veranderingen­
  Rate this post

  Verzuim op het werk door hormonale veranderingen komt veel vaker voor dan werk­gevers zich realiseren. Dit leidt niet alleen tot onnodig verzuim, maar helaas vaak ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en een verkeerde diagnostiek zijn daar vaak de oorzaak van. Dat is jammer, want meestal zijn dit soort situaties door goede voorlichting en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

  Ook hevige, langdurige en onregelmatige menstruatie of bloedverlies tussen de menstruaties door blijkt een belangrijke factor voor verzuim te zijn. Maar liefst 20 procent van de vrouwen heeft last van ongewoon hevig menstrueel bloedverlies. Dat zijn in Nederland maar liefst 800.000 vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 jaar.

  Onderzoekers van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten concludeerden dat maar liefst 1/3 van de werkende vrouwen van 45 tot 50 jaar regelmatig uit het arbeidsproces valt door overgangsklachten, zoals slapeloosheid door opvliegers, gewrichtsklachten en depressie. Het gaat nu om een miljoen werkende vrouwen in deze leeftijd. Ook zij zijn van mening dat dit ziekteverzuim maatschappelijke aandacht verdient en dat werkgevers er zich vaak nog niet bewust zijn dat veel verzuim door de overgang komt. Ook concludeerden zij dat werkgevers nog zelden voorlichting geven aan werkneemsters van die leeftijd. En dat is jammer, want dat zou veel onnodig ziekteverzuim kunnen voorkomen.

  Het gebrek aan kennis bij management, Arbodiensten en vrouwen zelf, verkeerde diagnostiek en het taboe zorgen op de werkvloer dat deze problematiek onbesproken blijft.
  De Care for Women specialisten kunnen de vrouwen hierbij ondersteunen en inzicht geven op levens- en voedingsstijl, waardoor vrouwen minder uitval hebben in het arbeidsproces.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply