4/4 - (3 stemmen)
 • Het voelt zó goed om je eigen lichaam te leren kennen
  4/4 - (3 stemmen)

  ‘Jarenlang gebruikte ik de anticonceptiepil zonder er over na te denken welke invloeden dit op mijn lichaam had. Wel had ik last van het gevoel dat ik met mijn hoofd ‘in een wolk’ zat en ook ben ik een tijdje depressief geweest. Het voelde alsof ik de verbinding met mezelf kwijt was. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat dit door de pil kwam, maar ik ben ervan overtuigd dat de pil een rol heeft gespeeld.

  Ik besloot te stoppen met het dagelijks slikken van hormonen en zocht een andere vorm van anticonceptie. Hierbij vond ik het vooral belangrijk dat ik niks meer ín mijn lichaam hoefde stoppen én dat ik zelf mijn cyclus wilde kunnen interpreteren, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een apparaatje of een app. Sensiplan voldeed aan deze eisen en sinds ik de cursus heb gevolgd, ben ik een tevreden gebruikster van de methode.

  Vervolgens wilde ik graag andere vrouwen helpen om de eigen verantwoordelijkheid voor hun lichaam te nemen en hun cyclus te leren kennen. Daarom besloot ik consulent Sensiplan te worden en dat doe ik met veel liefde en enthousiasme! Eigenlijk is het niet normaal dat we dagelijks hormonen tot ons nemen om ons natuurlijke voortplantingsproces te beïnvloeden. Tegelijk is het heel mooi dat vrouwen vandaag de dag zélf kunnen beslissen of ze aan anticonceptie willen doen en in welke vorm. In mijn ogen zou iedere vrouw standaard een Sensiplan-cursus moeten volgen! De cursus duurt 4 avonden en is interactief en er is alle ruimte voor ervaringen en discussie. Bovendien heerst er altijd een erg leuke sfeer.’
  Marie-José van Rijn – consulent Sensiplan

  De voordelen van Sensiplan:
  ✔ geheel natuurlijke methode
  ✔ hormoonvrij
  ✔ betrouwbaar
  ✔ je stopt niks in je lichaam (zoals een pil, een spiraal of een ring)
  ✔ eenmalige kosten voor de cursus, daarna hoef je nooit meer geld uit te        geven aan anticonceptie
  ✔ je leert je eigen cyclus en je eigen lichaam beter kennen
  ✔ je hebt de verantwoordelijkheid over je eigen lichaam terug, in plaats van die weg te geven aan een app, spiraal, pil etc.

  Hoe werkt het?
  Sensiplan is een betrouwbare methode voor natuurlijke anticonceptie en geschikt voor mensen die geen gebruik willen maken van hormonale of lichaamsbeïnvloedende anticonceptie. De methode is 99.6% betrouwbaar bij perfect gebruik en 98.2% betrouwbaar bij dagelijks gebruik in de praktijk. De methode is simpel: je meet dagelijks je temperatuur en checkt je baarmoederslijm. Deze gegevens houd je bij op de cycluskaart. Om precies te weten hoe de methode werkt en risico’s te vermijden, is het een goed idee om de cursus te volgen.

   

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply